Gå tilbake til:
Du er her:

Flere ladeplasser i sentrum

Nylig åpnet et av de største ladeanleggene i Norge i Bygarasjen. Med 54 nye ladepunkter blir det nå flere steder for elbileiere å lade i sentrum.

Siden 20. oktober har strømmen vært på på det nye ladeområdet i Bygarasjen. 1. november ble det offisielt åpnet av klimabyråd Julie Andersland.


Bedre ladekapasitet

Ladeområdet er tilgjengelig for alle typer ladbare motorvogner og har en ladekapasitet som er som er dobbelt så rask som tidligere, tilsvarende ladestasjoner. Anlegget ett av de største, om ikke det største, ladeanlegget i Bergen og omegn.

Egen takst

Det er Bergen Parkering AS som drifter plassene, som ligger på plan 2 mot sør. Det har en egen takst og egen bomfri inn- og utkjøring på plan 2. For å kunne lade trenger du en Mode3-kabel som passer til din bil.

22 offentlige på gateplan

Det finnes nå i underkant av 2000 ladestasjoner totalt i Norge. Bergen kommune drifter 22 offentlig tilgjengelige ladepunkter på gateplan. I tillegg kommer hurtigladestasjonene på Danmarks plass, Fjøsanger, Trengereid, Haukås, Fyllingsdalen med til sammen over 30 hurtigladepunkter.

Bergen kommunes primære satsing fremover er lading til elbiler i bildeling, med konkrete prosjekter på Møllendal, Danmarks plass og på Møhlenpris. Kommunen starter også opp et pilotprosjekt i Loddefjord om lading i borettslag og sameier.