Gå tilbake til:
Du er her:

Badesesongen er i gang

Både Nordnes og Sandviken sjøbad har åpnet for sesongen.

Åpningstider Nordnes sjøbad:

Mandag - fredag 07.00 -19.00
Lørdag 09.00 - 14.00.
Søndag 10.00 - 14.00. Lørdag og søndag kan åpningstiden forlenges inntil klokken 19.00 ved pent vær.

Det var på hengende håret at det gikk, men klokken 07.00 torsdag 18. mai, åpnet Nordnes sjøbad for sesongen.

- Vi hadde en større lekkasje i bassengkonstruksjonen, så de siste ukene har murerne jobbet på spreng for å tette lekkasjen. Nå er det kommet vann i bassenget, og alt er klart for åpning, sier driftsleder Marte Solberg fornøyd.

Åpner senere på lørdager

Det er bare én endring å merke seg før årets badesesong på Nordnes: På lørdager åpnes portene to timer senere enn tidligere, nemlig klokken 09.00.

- Ifølge publikumsstatistikken har badet vært lite brukt de to første timene på lørdager, derfor har vi gjort det sånn. Ellers er alt som før, sier Solberg.

Også Sandviken sjøbad ved Elsesro, åpner portene 18. mai. I fjor ble badeplassen oppgradert med blant annet grillgrind og en bedre platting.

Sjekk temperaturene

Utover disse to badeplassene finnes det en mengde badeplasser rundt i bydelene og på byfjellene.

Allerede i april begynte Vann- og avløpsetaten å ta prøver av vannkvaliteten på badeplassene, og fra 18. måles også badevannstemperaturene.

Denne informasjonen oppdateres en gang i uken på kommunens badevannsider

Her finnder du også beskrivelser av badeplassene, informasjon om hvordan du kommer deg dit, og et oppdatert badevannskart som også inneholder informasjon om i hvilke vann på byfjellene det er tillatt å bade.