Gå tilbake til:
Du er her:

Vær oppmerksom på vannkvaliteten utenom offentlige badeplasser

Bergen kommune sjekker regelmessig badevannet på offentlige badeplasser. Vær likevel oppmerksom på vannkvaliteten når du eller kjæledyret ditt kjøler seg ned andre steder.

Bergen kommune kontrollerer vannkvaliteten på en rekke offentlige badeplasser. Kommunen anbefaler badelystne å oppsøke våre offentlige badeplasser.

Følger nøye med i varmen

- Kvaliteten på badevannet sjekkes regelmessig av kommunen og kvaliteten er god på alle de offentlige badeplassene nå. I denne perioden med langvarig varme følger vi ekstra godt med på disse badeplassene, sier etatsdirektør Brita Øygard i Etat for helsetjenester.

Hun ber innbyggerne å selv vurdere om det er trygt å bade på badeplasser som ikke er offentlige. Dette gjelder også kjæledyr som slukker tørsten i innsjøer eller sjøvann.

Se opp for blågrønne alger

- Det er generelt liten risiko for å bli syk av å bade i innsjøer eller sjøvann i Norge. Det finnes likevel noen mikroorganismer som kan gi sykdom. Dette gjelder blant annet oppvekst av blågrønne alger. Blågrønne alger er spesielt farlig for kjæledyr og husdyr. For mennesker kan blågrønne alger gi hudreaksjoner, sier Brita Øygard.

Drikker man noe av vannet kan man i tillegg bli forgiftet, så derfor bør du ikke bade i vann som har et tydelig farget belegg på overflaten. Dette blir kalt for algeblomst.

Folkehelseinstituttet her mer informasjon om badevann og risiko for sykdom her: