Gå tilbake til:
Du er her:

Tips for en aktiv sommer

Her finner du oversikten over sommertilbud i Bergen kommune.

Festivaler og arrangementer

Bergenserne kan glede seg blant annet til Fokal festival, en gratis festival for ungdom i Nygårsparken, Grieg-jubileum og Fjordsteam i sommer.
Følg med under hva skjer

Aktivitetsleire i skoleferien - fremdeles ledige plasser

De to første ukene i skoleferien arrangerer Idrettsservice mange ulike dagsleire der barn og unge kan få prøve seg på forskjellige aktiviteter. Det er fremdeles ledige plasser på bydelsleir, sportsleir, Fun Sport og Skatecampen.

Du kan søke om friplass
Familier som har en livssituasjon som gjør at de ikke har anledning til å betale deltakeravgiften i år, kan søke om friplass.
Slik søker du

Badeplasser

Fra mai til august oppdaterer Vann-og avløpsetaten badevannskvalitet og temperaturer ved offentlige badeplasser i alle bydeler. På nettsiden finner du også kart over badeplasser og informasjon om tilkomst og fasiliteter.
Gå til badevann-siden

Telte, fiske eller campe på byfjellene?

Byfjellsiden gir turinformasjon og blant annet råd og regler for sykling, bading, telting og fiske på byfjellene. Munkebotsvannet er ikke tilgengelig for bading i år på grunn av anleggsarbeid, men du kan bade i Langevatnet.
Les mer på byfjellsiden

Leie kano?
I Tennebekktjørna kan du låne gratis kano hver fredag, lørdag og søndag fra uke 27 til uke 32. Her er det bare å møte opp og vente på tur.

I Skomakerdiket på Fløyen er det kanoer til utlån for skoleklasser, lag og organisasjoner. For å låne disse, må du sende søknad via Aktiv by til Bymiljøetaten

Sommerferietilbud til barn og unge innen kultur

Sirkusskole, Sommerles, kurs i hip hop er bare noe av det barn og unge kan være med på i sommer.
Mer informasjon og påmelding