Gå tilbake til:
Du er her:

Nye skolebygg og nye elever på plass

Over 2800 førsteklassinger hadde sin aller første skoledag torsdag. Og flere elever kunne starte det nye skoleåret i nye bygg.

Totalt 2958 førsteklassinger begynte i første klasse i Bergen kommunes skoler torsdag. En av dem var Sebastian Modal (bildet) som i tillegg begynte på helt nye Damsgård skole. Han og alle medelevene fikk komme en og en opp og hilse på rektor Elin Hannevik og motta en rose hver. Senere på dagen skulle han ut med familien å spise pizza.

VIL DU FØLGE MED PÅ DIN SKOLE? Her finner du lenker til skolene i Bergen kommune

I Eidsvåg startet elevene skoleåret i erstatningsskolen som ligger like ved Eidsvåg skole. Der skal de gå til Eidsvåg skole er ferdig rehabilitert. Etter det er planen at bygget skal være erstatningsskole for andre skoler i Åsane som skal rehabiliteres.

Elevene ved Holen barneskole begynte skoleåret i Lynghaugparken. Nå er alle elevene fra Holen fordelt på de to erstatningsskolene der, mens nybygging og rehabilitering foregår på Holen og tidligere Håstein ungdomsskole.

VIL DU VITE MER OM NYBYGGING OG REHABILITERING AV SKOLER? Se hvor langt skolene er kommet

På første skoledag ble også Roger Valhammer konstituert som ny byråd for barnehage, skole og idrett. Han overtok etter Pål Hafstad Thorsen.

LES MER: Roger Valhammer er ny skolebyråd