Gå tilbake til:
Du er her:

Ferdselsforbud i Eidsvåg er opphevet

Politiet har i samråd med kommunens geologer opphevet ferdselsforbudet i Eidsvåg. Alle evakuerte kan trygt returnere til sine eiendommer.

Ferdselsforbudet er også opphevet i berørte turområder.

Vest politidistrikt presiserer at selv om ferdselsforbudet på bakken er opphevet så er flyforbudet over området opprettholdt til midnatt. Dette er gjort av hensyn til de som jobber i området og for ikke å komme i konflikt med deres aktiviteter.

Ved spørsmål til Bergen kommune kontakt kommunes Vaktsentral på telefon 55 56 78 15.

BYRÅDSLEDER: - Dette skulle ikke ha skjedd

133 personer evakuert

Politiet evakuerte klokken 17.12 onsdag beboere fra drøyt 40 husstander sentralt i Eidsvåg. Dette ble gjort etter at store nedbørsmengder gjorde at det ble fare for at den midlertidige demningen i Munkebotsvannet kunne briste.

Kommunen satte kriseledelse. Turveiene ble stengt for publikum. Sivilforsvaret og brannvesenet rykket ut med pumpemateriell. Den midlertidige demningen ga etter klokken 20.23 og store vannmengder ble frigjort. Politiet stengte E39 og gamleveien rundt Eidsvåg for trafikk, og veinettet ble først åpnet natt til torsdag da geolog hadde gjennomført undersøkelser.

Kriseledelsen vurderer at alt vannet fra demningen nå er kommet ned. 36 personer ble ivaretatt på kommunens beredskapshotell, mens de var evakuert. Til sammen ble 133 personer evakuert.

Arbeidet videre

- Heldigvis ser det ut til at konsekvensene av demningsbristen ble mindre enn fryktet. Allerede i helgen ble det satt inn tiltak da vi så at vannstanden steg. Likevel viste det seg å ikke være tilstrekkelig. I det videre arbeidet må vi skaffe oss oversikt over skadeomfanget og gjennomgå årsaken til at demningen ga etter, sier kommunaldirektør Anne Iren Fagerbakke.

Utvidet legevakt

Publikum ble natt til torsdag oppfordret av politiet til å ikke bevege seg inn i området mellom Eidsvåg og Munkebotn. Det var mye vann i området og politiet vurderte at det ikke var trygt å bevege seg der.

På grunn av trafikksituasjonen hadde legevaktstasjonene i Åsane og Fana utvidet åpningstid til 24.00 onsdag kveld.

Det er i forbindelse med arbeid med å utbedre Munkebotsvannet at det er bygget en midlertidig demning.