Gå tilbake til:
Du er her:

Bakervik er ny byutviklingsbyråd

Rune Bakervik (Ap) er oppnevnt som ny byråd for byutvikling.

- Rune Bakervik er en erfaren, kunnskapsrik og solid politiker. Han har vært gruppeleder for Arbeiderpartiet siden 2015, og kjenner Bergenspolitikken som få andre. Jeg ønsker han velkommen til byrådet, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Bakervik ble oppnevnt som ny byråd mandag 24. juni. Han tar over etter Anna Elisa Tryti, som har meddelt at hun ikke ønsker å fortsette som byråd.

- Jeg vil takke Anna Elisa for den enorme innsatsen hun har gjort for byutviklingen i Bergen. Hun har gjort visjonene til byrådet om til virkelighet, og har stått på døgnet rundt for å skape en mer rettferdig og miljøvennlig by, roser byrådsleder Valhammer.

Hilste på de ansatte

Like etter utnevnelsen ble Bakervik tatt imot av den avtroppende byutviklingsbyråden og ansatte ved Byrådsavdeling for byutvikling.

- Kjære Rune! Gratulerer med neste stafettetappe. Bergen er blitt grønnere, og vi jobber for sosial utjevning gjennom byplanleggingen. Det viktigste fremover blir å ta ungdommens klimakamp på alvor, med voksen gjennomføringskraft, sa Tryti. Hun understreket viktigheten av langsiktig og kunnskapsbasert byutvikling.

- I Bergen må man ha 1000 år i blikket når man planlegger. Her på avdelingen har du verdens beste mannskap, tverrfaglig sammensatt.

Takket for innsatsen

- Tusen takk, kjære Anna Elisa. Jeg går til jobben inspirert av deg. Vi deler visjonen om at Bergen skal bli Norges grønneste storby. Jobben du har gjort gjør at vi har de beste forutsetningene for å ta dette videre. Du er visjonær og handlekraftig. Du har stått oppreist i stormen og du har vist vei. Jeg er full av begeistring og respekt, sa Bakervik.

Det er andre gang Anna Elisa Tryti fratrer som politisk leder for byutvikling. Forrige gang var i 1995, da Gunn Vivian Eide (V) overtok som kommunalråd og leder av hovedutvalg for byutvikling. Som sist hadde Tryti med et tretog i gave til sin etterfølger - et symbol på Bybanen med oppfordring om å ta det gode arbeidet med banen videre. I tillegg fikk Bakervik blomster og mye godt lesestoff i kommunens Byvisjonsplan 2020 fra 1995.


Les mer om Bakervik på byrådet sine sider