Gå tilbake til:
Du er her:

Slik forebygger du influensa

Folkehelseinstituttet melder at influensautbruddet startet i julen, og det er forventet en økning i antall influensasyke i tiden som kommer.

Influensautbruddet er i gang - du kan fortsatt ta vaksine bilde
Det er ikke for sent å vaksinere seg mot sesonginfluensa. Alle uvaksinerte i risikogruppene og ansatte i helsetjenesten oppfordres å vaksinere seg så raskt som mulig.
Bilde: Ashkan Rouzrokh

Lurer du på noe om coronaviruset? Les mer her

- Vi forventer en ytterligere økning i antall influensasyke i tiden som kommer. Utbrudd som starter rundt jul har ofte utbruddstopp i februar/mars, ofte etter en viss stagnasjon i første halvdel av januar. Men utbruddets størrelse og når toppen nås lar seg ikke sikkert forutsi, opplyser Folkehelsinstituttet i årets første ukerapport om influensa.

Du kan fortsatt ta vaksine

- Det er ikke for sent å vaksinere seg, og vi oppfordrer alle uvaksinerte i risikogruppene og ansatte i helsetjenesten til å vaksinere seg så raskt som mulig, oppfordrer Folkehelsinstituttet i ukerapport om influensa i uke 3.

Ønsker du å ta vaksine, kan du kontakte din fastlege.

Råd for forebygging

Anbefaling om hvem som bør vaksinere seg, samt gode råd for å forebygge smitte, finner du i vår veileder i Innbyggerhjelpen, bergen.kommune.no/influensa.

Det beste rådet for deg som vil holde deg frisk, er å vaske hendene dine ofte!