Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet viser en gutt ikledd hvit t-skjorte og sort caps, som hopper ned fra en mur i Bergen sentrum. I bakgrunnen ser du Lysverket og KODE 4.
Parkour er en av de mange aktivitetene du kan delta på i sommer.
Bilde: P.Paz.

13-16 år? Her er tips til gratis aktivitetstilbud for ungdom i sommer!

Aktiv sommer-satsingen tilbyr gratis aktiviteter i sommer for barn og unge i grunnskolealder. Her har vi sortert ut noen tilbud spesielt for deg som er i ungdomsskolealder.

Alle tilbudene er gratis, men de fleste krever påmelding. Tilbudene er fordelt utover hele Bergen, og foregår til ulike tider gjennom hele sommerferien. 

Under finner du tilbud for ungdom, fordelt på type aktivitet. Vi oppdaterer listen med jevne mellomrom. 

Hele oversikten over Aktiv sommer-tilbud, for barn og unge 1.-10. trinn finner du her, fordelt på bydel og ukenummer. 

God aktivitetsjakt!

Les mer om Aktiv sommer her.

Dans

Filmskaping
 
Bilde: Pixabay.

Film og media

 • Bakomfilmverksted. Er du nysgjerrig på det som skjer for unge i Bergen i sommer? Bli med og lag reportasjer og korte bakom-dokumentarer om noen av sommerens ungdomsaktiviteter. Uke 31, Damsgård. Arrangør: BAKOM. Mer info og påmelding her.  
 • Podcastkurs med Brit Aksnes m. fl. Tre dagers kurs i journalistiske teknikker, medieplattformer, produksjon og intervju. Uke 31, Bergen sentrum. Arrangør: Norsk Forfattersentrum Vestlandet. Mer info og påmelding her. 
 • Spillutvikling. Er du glad i dataspill og vil lære å lage ditt eget? Kurs for deg som skal begynne på vgs. til høsten. Uke 32, Åsane. Arrangør: BAKOM. Mer info og påmelding her. 
 • Talkshow-verksted. Har du en hemmelig drøm om å bli talkshow host? Eller kanskje du kunne tenkt deg å prøve ut flerkameraproduksjon? Uke 32, Damsgård. Arrangør: BAKOM. Mer info og påmelding her

Kunst, håndverk og re-design

 • VR-design og 3D-printing med plastavfall. Her du får du mulighet til å designe nye ting ut av plastavfall, ved å bruke fremtidens teknologiske og kunsteriske verktøy! Dagskurs, uke 27-31, Bergen sentrum. Arrangør: Aldea. Mer info og påmelding her.  
 • "Ka e' hiphop"-festivalen. Fire dager med DJ-ing, MC-ing, graffiti og breakdance/hiphop-dans! For deg 12-16 år, uke 30, i Sandviken. Mer info og påmelding her. 
 • Makeup-verksted med make-up artist Lene Jansen Farestvedt. Makeup er ikke bare en måte å gjøre deg vakker på, men også en uttrykksform der du kan uttrykke mye kreativitet. Uke 31 og 32, Fana. Mer info og påmelding her.  
 • Å tegne med tråd - kurs i brodering med Judit Forthun. Her får du eksperimentere med forskjellige broderingsteknikker og lage ditt eget design som kan brukes til å dekorere klær, vesker og sekker, capser, puter etc. Uke 31 og 32, Loddefjord. Arrangør: Kunstlogen. Mer info og påmelding her.
 • Graffitikurs,  for deg som skal begynne på vgs. til høsten.  Her kan du lære graffiti-teknikker og få være med å lage sceneteppe/backdrop til konserter/danseforestillinger på Åsane kulturhus.  Uke 32, Åsane kulturhus/vgs. Mer info og påmelding her. 
 • Keramikk-kurs, for deg som skal begynne på vgs. til høsten. Her kan du lære teknikker og få ideer til å lage noe pent, sprøtt, morsomt eller noen umulige figurer med verdens beste material til skapende lek, nemlig leire. Uke 32, Åsane kulturhus/vgs. Mer info og påmelding her. 
 • Sy en sommerbok - bokbindingskurs med Vibeke Rød Kjøde. Lær å lage din egne bøker, gjennom bokbinding og trykketeknikker! Uke 32, Fana. Arrangør: Kunstlogen. Mer info og påmelding her.   
En smilende gruppe jenter.
Bli med på Mpower sommerskole med Forandringshuset!
Bilde: Forandringshuset

Leirer og møteplasser

 • V13 - Møteplass med sommeraktiviteter, uke 25-32, Bergen sentrum. Mer info her (skroll deg godt ned på siden)
 • Sommeråpent på Elvetun ungdomshus, uke 25-32, Loddefjord. Mer info her (skroll deg godt ned på siden)
 • "Ka e' hiphop"-festivalen. Fire dager med DJ-ing, MC-ing, graffiti og breakdance/hiphop-dans! For deg 12-16 år, uke 30, i Sandviken. Mer info og påmelding her. 
 • Sommercamp med rullestolaktiviteter, for deg med nedsatt funksjonsevne. Uke 31, Fana. Se eget avsnitt lenger nede i artikkelen. 
 • Mpower sommerskole, uke 32, Bergen sentrum. Mer info og påmeldingslenke finner du her (skroll deg godt ned på siden).
 • Ung Norge Bergen har ulike aktiviteter gjennom sommeren, bl.a. re-design av klær, street-art og båtturer. Mer info på Facebook-siden. 
Et band på en scene
Bli med på band- og låtskrivingskurs!
Bilde: Kom Nærmere.

Musikk

 • Band- og låtskrivingsworkshop. Bli med å spill i band, lær ett nytt instrument/synge eller hvordan lage musikk på datamaskin (musikkproduksjon). Med Kom Nærmere. 

 • "Ka e' hiphop"-festivalen. Fire dager med DJ-ing, MC-ing, graffiti og breakdance/hiphop-dans! For deg 12-16 år, uke 30, i Sandviken. Mer info og påmelding her. 
 • Afrobeat, fusion dance and drums . Tromme-, perkusjons- og danseverksted med Abu Adonaba. Uke 32, Ytrebygda. Mer info og påmelding her.  
 • Scenedrøm - tilrettelagt personer med utviklingshemming. Drømmer du om å stå på scenen og synge og danse? Nå har du sjansen! Scenedrøm er et 5-dager sommerkurs, som er spesielt tilrettelagt deg med utviklingshemming, men åpen for alle! Uke 32, Åsane. Mer info og påmelding her. 

Parkour

Bli med på en aktiv uke med Parkour! Parkour handler om å være nysgjerrig og utforskende med kroppen i møte med landskapet du bor i. Det handler mye om teknikk, men vender alltid tilbake til spørsmål som «Kan jeg komme meg opp dit?» eller «Er det mulig å lande der?».

Rollespill og teater

 • Rollespillskolen. Liker du sverdkamp, nerfguns og magi? Da er rollespillskolen noe for deg! Her får du lære å utvikle og spille ditt eget rollespill.  For deg 10-16 år. Uke 29 (Laksevåg) eller uke 32 (Ny-Krohnborg/Årstad). Arrangør: Tidsreiser. Mer informasjon og påmelding her 
 • Arcanum Academia – laiv (levende rollespill) inspirert av bl.a. Harry Potter universet og The Witcher, samt keltisk og nordisk mytologi. For deg 10-16 år, uke 31, Fana. Arrangør: AnsuR – Experience Design.  Mer info og påmelding her.
 • Skyggeverden. Bli med til en verden der vampyrer, varulver og skyggevoktere lever side om side i en hemmelig undergrunnsverden! Uke 31-32, Bergen sentrum og Fyllingsdalen.  Arrangør: Tidsreiser. Mer info og påmelding her.  
 • Teatersport og improvisasjonsteater. Den viktigste regelen i improvisasjonsteater er å si ja! La kreativiteten blomstre og lær deg grunnleggende improvisasjonsteknikker med dette firedagerskurset, med instruktører Trond Schøyen Høgi og Stine Revheim Svellingen. Uke 32, Møhlenpris. Mer info og påmelding her.  

Skriving og litteratur

 • To dagers skrivekurs med forfatter Helene Guåker.  Her lærer du alt fra igangsettingsteknikker til å utvikle hovedpersoner. Uke 31, Bergen sentrum. Arrangør: Norsk Forfattersentrum Vestlandet. Mer info og påmelding her.
 • Bli god på blogg! Kurs med Anders Totland, som gir deg en grundig innføring i hvordan oppdatere en blogg, tips og triks til innhold tekst og foto, og om hva du bør tenke på før du publiserer. Uke 32, Åsane.  Arrangør: Norsk Forfattersentrum Vestlandet. Mer info og påmelding her. 

 • Faktisk! Skrivekurs med Anders Totland, som lærer deg om å skrive fengende og interessant om fortiden og om ting som faktisk har skjedd, om arbeidsmetode, kildekritikk, med mer!  Uke 32, Åsane. Arrangør: Norsk Forfattersentrum Vestlandet. Mer info og påmelding her. 

Sommercamp med rullestolaktiviteter

Paradis Tennisklubb arrangerer tre dager med sommeraktiviteter for barn og unge med nedsatt funksjonsevne, 10-18 år. Det blir bl.a. rullestoltennis, rullestolvolleyball og rullestolrugby -  samt balleker som badeballkasting, ringspill, boccia og bowling. Det skal være hovedvekt på inkludering, samspill og gøy!  Det er mulig å delta på enkeltdager. Vi serverer lunsj! For deg 10-18 år, uke 31 (5.-7. juli). Meld deg på her. 

Bildet viser plastprodukter i en rekke farger.
Aldea inviterer deg til å lage kunst av plastavfall, ved å bruke VR-design og 3D-printing.
Bilde: Aldea art.

Teknologi, vitenskap og miljø

SommerFest - klubbkveld med DJ, for ungdom

Bli med på et forrykende arrangement for danseglad ungdom på Bergen Internasjonale Kultursenter, med topp stemning på dansegulvet!  Rusfritt og gratis. NB! Krav om påmelding! To tidspunkt: 12. august og 13. august kl. 18.00-20.00, i Bergen sentrum. Arrangør: Bergen Internasjonale Kultursenter.  Klikk her for å komme til påmelding. 

Full oversikt over alle Aktiv sommer-tilbudene finner du her. Du kan også følge vår Facebook-side.