Ulsmåg skole

Ulsmåg skole - bilde innenfra gangen- overlys
Bilde: Eva Rosa H. Roald

Ulsmåg skole er et prosjekt der fokus på energi- og ressursbruk er det grunnleggende prinsippet. Skolen består av 90% trematerialer, og bidrar til reduksjon av CO2. I konstruksjonen er det brukt massivtre og synlige limtrebjelker, som bidrar til en varm og naturlig atmosfære. Denne bruken av tre i konstruksjon og overflater gir et godt inneklima og et robust og varig inntrykk.

Benytt integrerte energidesign- og klimatiltak

Bygget er utformet slik at det maksimerer utnyttelsen av dagslyset for bla å redusere energiforbruket. En bevisst modellering av byggets volum har gitt gode dagslysforhold ved hjelp av overlys over gangarealene. Utvendig bidrar sedumtakene til at skolen fordrøyer regnvannet, samtidig som bygningen fremstår som mer tilpasset landskapet rundt.

Ulsmåg skole. bilde innenfra gymsalen
Bilde: Eva Rosa H. Roald

Bruk miljøvennlige materialer som gir et godt inneklima

Det er mye synlig trevirke innendørs. Materialene vi omgir oss med innendørs har en direkte påvirkning på vår helse. Trematerialer påvirker inneklimaet gjennom trevirkets innebygde hydroskopiske egenskaper ved at det tar imot fukt. Studier viser at rom med tre oppleves beroligende, noe som kan påvirke arbeidsmiljø og læring. 

Ulsmåg skole- fargerike kunstverk fra aula/fellesareal
Bilde: Eva Rosa H. Roald

Planlegg områder med tydelige og ambisiøse strategier for å minimere energi- og ressursbruk

Ulsmåg skole er bygget ut fra et helhetlig energikonsept. Bygget er en kombinasjon av massivtre i bærende yttervegger, limtre i hovedbæringen inne i bygget og bjelkelag i etasjeskillene og i yttertaket. Dette ga blant annet den nødvendige fleksibiliteten med tanke på å løse programmet med ulike størrelser på rom.

Ulsmåg skole - bilde innenfra- massivtrevegger
Bilde: Eva Rosa H. Roald