Gå tilbake til:
Du er her:
Elin Hestenes og Kristine Bjånes
GJESTER JUBILEUMSKONSERT: Elin Hestenes og Kristine Bjånes, artistene bak jubileumssangen "Vi é Bergen", kan du se i Åsane kulturhus 31. oktober.
Bilde: Christoffer Møgster

Se hva som skjer i jubileumsbyen fremover

Bergens 950-årsjubileum feires både fysisk og digitalt utover høsten. Middelalderuke, jubileumsforestillinger, byvandringer og fotoutstilling er bare noe av det du kan få med deg.

Her er noen av høydepunktene i oktober og november:

En hyllest til Bergen – Bergen 950 år på 95 minutter

Bli med på en reise gjennom bergenshistorien, med Helge Jordal, Musikaljentene, Veslemøy Fluge Berg og Tor Halvor Halvorsen.
17. oktober kl. 18.00 og 18. oktober kl. 15.00 og 18.00. i Fana kulturhus, Kultursalen. Gå til billettsalg 

Jubileumshelg på Hordamuseet

Offisiell åpning av kulturdagene i Fana og Ytrebygda, samt levende formidling av livet "på landet" i gamle dager. Familiearrangement med gratis inngang, mot forhåndspåmelding. 17. og 18. oktober på Hordamuseet på Stend. Les mer om arrangementet

Dame holder telefon med bilde fra Bergen i middelalderen
MIDDELALDERUKE: Ved hjelp av digitale visualiseringer kan du oppleve Bergen slik det kan ha sett ut i 1320.
Bilde: Anne Kringstad

Middelalderuke i Bergen 

I dagene 17.-25. oktober feirer vi årets middelalderuke. Bli med på kjekke familieaktiviteter, byvandringer, omvisninger, foredrag og ulike workshops. Gå til program

Bergen 950 – en lokalhistorisk utstilling

Utstilling med historiske bilder av Fana historielag, Hjellestad og Milde historielag og Liland ungdomslag. 18. oktober-27. november i Fana kulturhus. Gratis.

Eventyr i Parken: Lille Edvard

Vandreteater i Nygårdsparken om Lille Edvard. Passer for hele familien. Gratis. 25. oktober kl. 11.30 og 13.00 i øvre del av parken.

Vår by Bergen – utendørs fotoutstilling

Fotoutstilling "Vår by Bergen"
VÅR BY BERGEN: Se fotoutstilling med en rekke flotte bergensmotiv i hagen til Kulturhuset Danckert Krohn.
Bilde: Birthe Stenjem

Bekkalokket Fotoklubb har laget en utendørs fotoutstilling med 40 vakre motiver fra Bergen. Se den frem til 30. november i hagen til Kulturhuset Danckert Krohn i Kong Oscars gate. 

Konsert med Tveiterås ungdomskor

Tveiterås ungdomskor feirer at koret fyller 15 år og at Bergen fyller 950 år, med konsert med bergensanger og musikalske gjester. 25. oktober kl. 17.00 i Ytrebygda kultursenter. Les mer om programmet

Konsert med Tertneskoret og gjester

Tertneskoret har invitert Åsane ballettskole og Kristine Bjånes og Elin Hestenes, artistene bak jubileumssangen "Vi é Bergen", til jubileumskonsert. 31. oktober kl. 18.00- 19.00 i Åsane kulturhus.

950 år på 95 minutter – nye datoer!

Smitt og Smau – "Bergen teatrale byvandringsbureau" inviterer til vandringer gjennom byens historie. 21. og 28.10. og 4.11. kl. 18.00-19.30. Start ved Rosenkrantztårnet. Les mer på bergen950.no

SE VIDEO FRA VANDRINGEN: 

Alle tiders Bergen – 950 år kort fortalt 

DNS feirer 950-årsjubileet med en helaftens humoristisk turmarsj gjennom Bergenshistorien. Spilles i oktober til desember.  

Birkelandsfjellet med utsikt mot Myrdalsvatnet og Furedalen.
JUBILEUMSSTIEN: Birkelandsfjellet med utsikt mot Myrdalsvatnet og Furedalen.
Bilde: Tone Bjørø/Bergen kommune

Gå Bergen på langs

Jubileumsstien består av åtte etapper fra Krokeide i sør til Tellevik kai i nord. Se informasjon og kartfortelling om stien

Parkpodden 

Hør den nye podkastserien om Nygårdsparkens biologi, arkitektur, samfunn og historie. Søk etter "Parkpodden" hos enten iTunes, Overcast, Spotify eller Podcast Addict.

Lyden av Bergen 

Gå på lydskattejakt i sentrum, behandle dem i en enkel komposisjonsapp, send inn og blir en del av "Lyden av Bergen 950 år." Les mer på BIT20 Ensemble sin nettside 

Bli med i Jubileumsby-fotokonkurransen

Ta et bilde med tema: "Regnbyen Bergen." Merk bildet med hashtaggen #bergen950regnbyen på Instagram. Frist for å delta er 15. november.

Vinneren får byGavekort på 950 kroner og vinnerbildet trykkes på 950 eksklusive postkort. Les mer på Bergen sentrum sin nettside 

Arrangementskalender

Les mer og se flere arrangementer fra mange ulike aktører som ønsker å bidra i jubileumsåret på bergen950.no. Følg gjerne også Bergen 950 år på Facebook.