Gå tilbake til:
Du er her:

Turinformasjon

Velkommen til byfjellene.

Byfjellene byr på et mangfold av natur- og turopplevelser. Her kan du ferdes på turveier og turstier i skog og lier eller oppleve høyfjell og mer krevende løyper. Alt innenfor våre nære turområder.

Ny forskrift om båndtvang i Bergen

Bergen kommune har revidert lokal forskrift om båndtvang for hund.

Husk båndtvang fra 1. april - 20. august

Det er båndtvang alle steder i landet i tiden 1. april - 20. august. I tiden 21. august - 1. april gjelder egne regler i Bergen kommunes forskrift om båndtvang.

Lån kano på Skomakerdiket

Bergen kommune og Fløibanen AS har åtte kanoer for utlån.

Bruk av ild i skog og mark

Brannvesenet har innført totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs i Bergen. Forbudet gjelder fra og med søndag 27. mai 2018 og inntil videre.

Her kan du sykle.

Det er tillatt å sykle på veier og stier i byfjellene med noen unntak. Bruk av sykkel i terreng frarådes. Hvis du likevel sykler i terreng (utmark), må du huske at ikke alle stier er egnet for sykling, og at du ikke må sykle i sårbart terreng. Vis hensyn til andre brukere.

Her kan du bade.

Bade kan du gjøre i alle vann som ikke ligger innenfor nedbørfelt til drikkevann.

Her kan du telte.

Det er tillatt å telte på byfjellene, med unntak av områder innenfor nedbørfelt til drikkevann og i Fløyenområdet. For Fløyenområdet (Fløysletten og Skomakerdiket) kan det gis tillatelse til telting etter søknad. Søknad rettes til Bymiljøetaten.

Riding og annen bruk av hest.

Friluftsloven gir deg anledning til å ri på veg eller sti i utmark og over alt på fjellet, såfremt ikke kommunen med samtykke av eieren eller brukeren har forbudt slik ferdsel på nærmere angitte strekninger. I byfjellene er det begrensinger på riding i nedbørfelt til drikkevann og i Fløyenområdet.

Her kan du fiske.

På byfjellene kan man fiske fritt i vann som ligger på kommunal grunn, men utenfor nedbørfelt for drikkevann.

På ski i sporsatte løyper.

Dersom værforholdene legger til rette for preparering/sporsetting av løype er det flere muligheter i Bergen. Løyper med de beste snøforholdene finner du på Frotveit, Totland og Gullbotn.

Fløyen

Fløyen er vårt mest kjente og bynære byfjell. Til Fløyen kan du ta Fløibanen fra sentrum eller gå en av flere flotte spaserveier. Området har er rekke spennende og lett tilgjengelige turmål.

Sentrale byfjell

Med sentrale byfjell menes fjellområdet mellom Bergen sentrum i vest, Åsane i nord, Arna (Langedalen)i øst og Fana i sør. Fjellområdet omfatter Ulriken, Vidden, Vardegga, Rundemanen og Fløyen.

Byfjellene vest

Med byfjellene vest menes Løvstakken, Damsgårdsfjellet, Kanadaskogen og Lyderhorn. Ta turen til Lyderhorn og opplev en storslått utsikt eller besøk Kanadaskogen, et lite stykke villmark i Bergen.