Gå tilbake til:
Du er her:

Nye informasjonstavler og skilt på byfjellene vest

Samtlige informasjonstavler og retningsskilt i byfjellene vest skal fornyes. 16 informasjonstavler ble onsdag byttet ut, og vel 200 retningsskilt skal settes opp. Her kan de som ønsker det, delta i dugnad.

Løvstakkfjellets venner v/ Rolf Rasmussen tlf:55590062 eller mobil: 90200283

Viggohyttens venner v/Jon Borlaug (www.viggohytten.com)

Kanadaskogens venner v/ Dag Øverland e-post

Bergen Turlag v/ Endre Kleiveland, prosjektkoordinator tlf. 55335827 eller på e-post.

Alvøyskogen Lions club Bergen vest.

Informasjonstavler
16 nye informasjonstavler i området Løvstakken, Damsgårdsfjellet, Kanadaskogen og Lyderhorn vil fornyes.

Informasjonstavlene og kartene har forfalt i årevis. Det er lenge siden det har hengt et brukbart kart på tavlene, så dette er et skikkelig løft for Løvstakken og de øvrige byfjellsområdene i vest.

Vi håper de nye tavlene vil være til inspirasjon for både nye og kjente brukere av disse flotte nærturområdene, sier byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal.

Oppdaterte kart
Det nye flotte kartet er produsert av Geodata i Bergen kommune i samarbeid med Grønn etat. Kartet er oversiktlig og oppdatert. Her vises turveier med belysning, oversikt over rasteplasser, skiltede turstier, badeplasser og fiskevann for å nevne noe.

Vestlandsprosjektet
Bergen kommune er en av mange kommuner som deltar i Vestlandsprosjektet innen skilting og gradering av turløyper. Det er Gjensidigestiftelsen og Hordaland Fylkeskommune som står bak finansiering og tildeling av midler.

Skilter på dugnad
Det er krav til egeninnsats i form av dugnad og samarbeid mellom frivillige organisasjoner og kommunen.

Informasjonstavler og skilting i området Løvstakken, Damsgårdsfjellet, Kanadskogen og Alvøyskogen omfattes av prosjektet, og det gjennomføres i samarbeid med Løvstakkfjellets venner, Kanadaskogens venner, Viggohyttens venner, Lions club Bergen vest og koordinator for vestlandsprosjektet ved Bergen Turlag.

Nye retningsskilt
Når det gjelder utskifting av alle de gamle retningsskiltene, vel 200 skilt til sammen, skal disse innen utgangen av juni være på plass i henhold til den nye standarden og skiltplan for byfjellene.

De nye skiltene er grønne og produsert i tre med hvit skrift. Ved alle startpunkt er turmålet gradert med farge tilsvarende merkingen vi kjenner fra alpint (grønn, blå, rød og svart løype). Graderingen er vist med symbol på skilt og på kart ved startpunkt. En nærmere beskrivelse av graderingen finner du i tegnforklaring på kartet.

Trenger folk til dugnadslag
Nærmere 50 skilt er allerede satt ut ved hjelp av dugnadsinnsats, og resten av skiltene skal opp i løpet av våren.

- Dugnadslagene trenger din hjelp, sier byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal.

Har du lyst å bli bedre kjent i ditt nærturområde, gjøre en meningsfylt innsats for nærmiljøet, få gratis frisk luft og mosjon. Ja, da tar du kontakt med Bergen Turlag (koordinator for vestlandsprosjektet) eller direkte med en av de frivillige organisasjonene.