Gå tilbake til:
Du er her:

En ressurs i byfjellene takkes av

Svein Træland har ryddet en rekke stier og lagt uttallige meter med klopper. Nå er han blitt 75 år og velger nå å trappe ned.

- Svein Træland har vært engasjert av Grønn etat til å vedlikeholde stier i byfjellene siden 2002 og har vært en fantastisk ressurs for oss, sier byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal.

I forbindelse med opprettelse av forvalterstilling for byfjellene i 2001, tok Bergen kommune ved Grønn etat en aktiv rolle i tilrettelegging av byfjellene. Svein Træland ble engasjert i 2002 og det første stiprosjektet på Trappefjellet startet opp samme år. Siden har Svein tatt på seg oppdrag i følgende områder: Hyttelien, vidden, Ulriken, Lyderhorn, Jordalsskaret, Rundemanen, Sandviksfjellet, Isdalen, Bjørndalen, Gullsteinen, Kanadaskogen, Damsgårdsfjellet, Kollbudalen, Baugtveit og Landåsfjellet.

Fire kilometer sti med klopper
Det siste store prosjektet i Sveins regi ble gjennomført på Landåsfjellet i løpet av oktober i år. Her ble det lagt vel 300 meter med klopper. I dette prosjektet hadde han 2 gode medhjelpere, han har ellers stort sett jobbet alene i fjellet. Svein har lagt ut klopper på nærmere 4 km sti. Noe som betyr at han har spikret fast nesten 20 000 tverrbord.

- Svein Træland har gjort en fantaskisk innsats for brukere av byfjellene og byfjellene i disse 12 årene. Når Træland nå trekker seg tilbake fra de større prosjektene, takker Grønn etat ham for innsatsen på vegne av mange glade byfjellsvandrere, sier Brandsdal.

Onsdag 13. november viste Grønn etat sin takknemlighet for hans mangeårige innsats med et lite arrangement.