Gå tilbake til:
Du er her:

Fløyen har fått nye turskilt

Nye skilt skal gjøre det lettere for bergensere og turister å finne veien og vurdere vanskelighetsgrad på vandringer på Fløyen.

Grønn

Enkel. Passer for nybegynnere, krever ingen spesielle ferdigheter. Høyde opp til 300 meter. Lengde inntil 5 kilometer.

Blå

Middels. Passer for de med litt erfaring i terreng. Middels trente turgåere. De med grunnleggende ferdigheter. Høyde opp til 600 meter, Lengde inntil 10 kilometer.

Rød

Krevende. Passer for erfarne turgåere. De med god utholdenhet. Godt turutstyr og gode fjellsko. Kunnskap om kart og kompass. Høyde opp til 1000 meter, Lengde inntil 20 kilometer.

*Høydemeter = samlet stigning for hele ruten
*Lengde = total lengde i kilometer fra et angitt punkt til et annet, èn vei.

Utskiftingen av de ti år gamle skiltene på Fløyen fullføres tirsdag.

Lettere å finne veien

De nye grønne skiltene er laget i henhold til nasjonal skiltstandard, og de er merket med fargekode for vanskelighetsgrad (se faktaboks), oppgir antall kilometer til bestemmelsesstedet og viser aktiviteter som er i området.

Løypene merkes gjennomgående på alle skiltstolper helt frem til endestoppet for ruten. Ved at også tverrforbindelsene blir merket, er det vanskeligere å gå seg vill, og lettere for turgåere å finne nye turstier for vandringene sine i området.

- Enklere vedlikehold

Hvert av de 69 skiltpunktene i Fløyen-området er merket med et eget identitetsnummer.

- Skiltnummeret vil gjøre vedlikeholdet mye enklere fordi vi fremover enkelt kan finne ut hva som skal stå på et skilt som må byttes ut, og hvilken vei det skal peke, forklarer byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal.

Takknemlig for samarbeid

Skiltingen gjennomføres i henhold til nasjonal skiltstandard og med midler fra Hordaland fylkeskommune og Gjensidigestiftelsen, og tilsvarende arbeidsinnsats fra Bergen kommune, Bergens Skog- og Træplantningsselskap, Bergen og Hordaland Turlag og Fløibanen AS.

- Den nye skiltingen blir til god hjelp for at bergenserne kan komme seg opp i fjellet på en god og trygg måte. Jeg er veldig takknemlig for alle de som gjør en god jobb med å få skiltingen på plass, sier byråd Anna Elisa Tryti.

Skilthistorikk

Bergens første skiltplan for byfjellene ble laget i 1993 og ble revidert i 2006. Fra da har 109 skilt vist veien på Fløyen. Disse er nå i august skiftet ut med 225 skilt fordelt på 69 skiltstolper.

Ulriken-Landåsfjellet ble skiltet i henhold til nasjonal standard i mai i år.

Byfjellene vest ble skiltet i 2013, men disse skiltene er ikke merket med antall kilometer.

Resten av byfjellene, dvs. Vidden-Rundemanen, skiltes i henhold til ny standard i løpet av høsten 2016.