Gå tilbake til:
Du er her:
Treblomstring ved Lille Lungegårdsvann
Fairtradebyen Bergen blomstrer.
Bilde: Rolf Hordnes

Etisk handel og fairtradebyen Bergen

Bergen ble Fairtrade-kommune 10. desember 2018. Det skjedde på menneskerettighetenes dag, samme år som verdenserklæringen fylte 70 år.

Hver gang vi gjør en handel påvirker vi omgivelsene, både her og andre steder i verden. Hvordan forholder vi oss til etiske utfordringer i en global økonomi? Hva kan vi gjøre for å unngå skader på mennesker og miljø?

Fairtrade er en anerkjent sertifiseringsordning for rettferdig handel. Bergen kommune har forpliktet seg til å kjøpe inn Fairtrade-produkter. Slik vil man bidra til at bønder og arbeidere i utviklingsland får trygge arbeidsforhold og handelsbetingelser, og driver bærekraftig. Du kan lese mer på nettsiden til Fairtrade Norge.

I tillegg gjøres det en ekstra innsats for ansvarlig og bærekraftig næringsutvikling i Bergen. Det betyr blant annet at du skal kunne vite om forholdene bak produkter og tjenester. Og at bedrifter tar ansvar for å håndtere etiske utfordringer som følge av virksomheten sin. Mer om etisk handel på finner du på nettsiden til Etisk Handel Norge.

La oss sammen gjøre Bergen til en aktiv og stolt fairtradeby!