Gå tilbake til:
Du er her:

Stinn brakke på frivillig-samling

Bergen kommune satser på frivillighetsarbeid. Tirsdag var 120 frivillige samlet på konferanse i Bergen offentlige bibliotek.

Formålet med seminaret var å gjøre stas på alle som legger ned en innsats for de eldre, enten de er hjemmeboende eller bor på sykehjem.

- Seminaret danner ramme for en arena hvor de frivillige kan komme sammen, og dele erfaringer og høste ny kompetanse, sier frivillighetskoordinator Margrethe Moss-Iversen Lundegård.

- Samlingen gir også dem som er nysgjerrige på frivillighetsarbeid en mulighet til å høre litt mer om hva det innebærer. Det er en arena for å rekruttere enda flere frivillige, til tiltak som spisevenn, besøksvenner, eller frivillige som bidrar med andre aktiviteter på sykehjem.

Slik blir du frivillig i eldreomsorgen

- Takknemlig

Byråd for helse og omsorg, Rebekka Ljosland, holdt åpningsinnlegget.

- Jeg er så takknemlig for alle de som setter av tid i sin hverdag til å gjøre livet bedre for noen som trenger det ekstra, sier Ljosland.

De siste årene har byrådet satset betydelig på frivilligheten. Blant annet har Bergen kommune ansatt flere frivillighetskoordinatorer. Disse skal legge til rette for et gjennomført og helhetlig opplegg, der frivillige får kurs og opplæring før de tar på seg oppgaver. De legger også til rette for et godt samarbeid med frivillige organisasjoner, lag og foreninger som skal nå ut til de eldre.

Bedre hverdag

I tillegg har alle sykehjem fått aktivitets- og frivillighetskoordinatorer

- Det ser vi nå fruktene av. Vi snakker mye om barn og unges innhold i hverdagen, men dette byrådet har ønsket også å gjøre innholdet i hverdagen til de eldste bedre, sier helsebyråden.

Det var både nye og gamle frivillige som stilte på seminaret tirsdag kveld. Der kom også skuespiller Lykke Kristine Moen, kjent fra DNS og TV-serien "Aber Bergen". Hun stilte frivillig, og sang for de 120 fremmøtte.

- Det var inspirerende å se en fullstappet sal med frivillige som ønsker å bidra til at eldre i Bergen får det bedre. Frivillige er et fantastisk supplement til helse- og omsorgstjenester. Besøksvenner, aktivitetsvenner eller spisevenner er med på å gi økt livskvalitet.

- Å ha noen å dele et måltid eller aktivitet med, kan utgjøre en stor forskjell for den enkelte, sier Rebekka Ljosland.

Klikk her for å se mer om Bergens frivillighetsarbeid