Gå tilbake til:
Du er her:

Feiret frivillige innen helse og omsorg

Med over 250 feststemte frivillige i salen, ble FNs internasjonale dag for frivillighet markert. Gjestene ble ønsket velkommen med rød løper, fakler og Laksevågs bueskyttere i det de ankom Grieghallen.

- Gratulerer med dagen til hver og en av dere. Dette er en dag der frivillige over hele verden blir verdsatt. Fordi hver og en av dere gjør en forskjell. Hver og en av dere bruker av deres tid, av dere selv, til å bry seg og til å skape et varmere og bedre samfunn, sa Ærespresident i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv.

Han var også tydelig på den frivillige innsatsens samfunnsmessige betydning. Frivilligheten sikrer beredskap og utvikler demokrati, men det viktigste av alt er selve egenverdien. Frivilligheten bidrar til menneskeverd og likeverd. Retten til å kjenne at man er unik. Det er dette de frivillige ivaretar i hverdagen i det norske samfunnet.

- Ta godt vare på dere selv. Ta godt vare på hverandre, for da har vi sjansen til å ta vare på andre, var Mollekleivs oppfordring til de frammøtte.

Julekonsert

Musikanter fra Sjøforsvarets musikkorps framførte en nydelig julekonsert. Kveldens konferansier Ronny Heimli, som til vanlig er spesialrådgiver prestetjenesten i etat for sykehjem, var solist og fremførte sangen "Mitt hjerte alltid vanker" etterfulgt av kveldens andre solist Helge Jordal som sang "Hem til jul" av Terje Nilsen.

Nettverket som stod bak arrangementet består av frivillighetskoordinatorer fra Bergen kommune, Haraldsplass diakonale sykehus, Haukeland Universitetssykehus, Kreftforeningen og Bergen Røde Kors sykehjem. Byrådsleder Harald Schjelderup trakk fram verdien av frivilligheten innen helse- og omsorg i Bergen.

- Jeg er stolt over å være byrådsleder i en by med så mange frivillige, dyktige enkeltmennesker. Gjerne med en kald hjerne, men først og fremst med et varmt bankende hjerte. Sånn skal vi fortsette; det er sånn vi bygger en varm by.

Kulturinnslag og hilsen fra statsministeren

Helge Jordal framførte «Tekannen» av H.C. Andersen til stor begeistring for publikum. Det er et stykke som handler om at man kan være en ressurs uavhengig av hvem man er og hvor man kommer fra. I frivilligheten får alle plass.

Før kvelden var omme fikk de frivillige en videohilsen fra Statsminister Erna Solberg. Hun ville gjerne ha vært til stede under markeringen, men hadde dessverre ikke anledning. Hun takket for den gode innsatsen de frivillige legger ned.

- Jeg vet at det er oppgaver som står og venter på dere etterpå, i frivillighetens navn. Tusen takk for den innsatsen dere gjør, hilste statsministeren før kvelden ble avsluttet med allsang av «Deilig er jorden».

Se video fra arrangementet: