Gå tilbake til:
Du er her:

Heia Brann, heia Brann!

Søndag 5.mai var det duket for en spennende fotballkamp mellom Brann og Ranheim på hjemmebane. Over 100 eldre og personer med utviklingshemming var invitert, og stemningen var på topp da de ankom stadion.

Dette er andre gang Bergen kommune og Sportsklubben Brann samarbeider om å få flere eldre og beboere i bofelleskap med på fotballkamp. Tilbudet er tilrettelagt med tanke på å kunne tilby en opplevelse på stadion for dem som til vanlig ikke har anledning til å gå så ofte på kamp. Noen av dem som var med oss på kamp denne gang, hadde ikke vært på kamp siden de var unge, men vi hadde også med oss mange som deltok på fjorårets kamp, og som gledet seg til å se Brann på hjemmebane mot Ranheim enda en gang.

Is og pølser i Kremmerhuset

Det var flere rullestolbrukere som ble med på kamp. De fikk VIP-plasser i Kremmerhuset med god utsikt ned på banen. Kremmerhuset var også godt å sitte i for enkelte som etter hvert ble litt kalde ute på tribunen. I Kremmerhuset ble det servert pølser, kaffe og Krone-is til stor glede for de fremmøtte.

God hjelp fra gatelaget til Brann

Sportsklubben Brann har et eget Gatelag. Gatelaget er ett av Branns største inkluderingsprosjekter. Flere av spillerne som hjalp til i fjor, stilte opp som frivillige i år også. De hjalp til som veivisere og tilbød en støttende arm å holde i. Gatelaget hjalp også til med servering av mat og drikke, og sørget for godt humør og god stemning i Kremmerhuset. Kai og Sindre var enige om at det er hyggelig å kunne gi noe tilbake til den eldre generasjonen.

- Vi er her for å varte opp generasjonen som har vært før oss, de som har bygget opp dette landet, og da må de få noe igjen, sa Kai fra Gatelaget til Brann.

Helsebyråden var med på kamp

Byråd for helse og omsorg, Beate Husa, var også med på Brann stadion. Hun fremhevet verdien av den økte satsningen på aktivitet og frivillighetsarbeidet innenfor helseomsorgen. Denne satsningen har gitt større muligheter til å legge til rette for slike arrangementer som dette, og bidrar til økt livskvalitet.

Brann vant dessverre ikke kampen denne gang, så neste gang må det bli et annet lag vi spiller mot.