Gå tilbake til:
Du er her:

Bli spisevenn

Som spisevenn er du et positivt innslag i hverdagen for den eldre du besøker for å spise middag og dele gode historier. Gleden av å spise sammen er ofte starten på et nytt vennskap.

Mange hjemmeboende eldre oppgir at de savner noen å spise middag sammen med.

Starten på vennskap?

Spisevennene får mulighet til å dele et måltid med en eldre person, samtidig som de får gratis middag. Dette er vinn-vinn for begge parter. I Danmark har både Odense og København har hatt god suksess med spisevenner. I Bergen vil alle som ønsker å bli spisevenn få opplæring.

– Det er viktig for oss at dette er kvalitetssikret, og vi vil derfor invitere frivillige spisevenner til introduksjonskurs før de besøker sin hjemmeboende, forteller frivillighetskoordinator Eva Synnøve Steigen.

Hyggelig atmosfære

Når den hjemmeboende får levert ukens middager, vil den som har spisevenn få levert to like måltider til én av dagene. Den ene av disse er tiltenkt spisevennen.

Maten er produsert etter kok/kjøl-prinsippet, og er pakket i porsjonspakninger. Den kan varmes i mikrobølgeovn, i en kjele eller i stekeovn.

Se også:

Det er også mulig å ha spisevenn dersom du ikke kjøper mat fra Matvarehuset men da kjøper du og din spisevenn inn ekstra mat til spisevenn-besøkene. Spisevennen legger sammen med spisevert til rette for et hyggelig måltid sammen. De avtaler selv én middagsavtale i uken.

Spisevenner skal gjennomgå et kurs før de trer inn som frivillige.

Interessert? Ring 40 81 61 20 / 21 eller send e-post: frivillig.helse.omsorg@bergen.kommune.no