Gå tilbake til:
Du er her:

Eit hus for alle sansar

På vårens siste bærekraftige frokost fortalte Nina Kielland om oppgradering av AC Møllers elevhjem i Trondheim. I utforming er det lagt vekt på lyd, fargar, lys, tekstur og lukt for å finne fram. Kunstnar og professor Mette L'Orange disukterte fargar og rom.

Bærekraftig frokost er et samarbeid mellom Bergen Arkitekthøgskole, Høgskolen i Bergen, Husbanken, Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune og Fylkesmannen i Hordaland

Tid: Onsdag 8. juni klokka 08.00-10.00

Stad: Kantina, Bergen Rådhus

Møtet er gratis og ope for alle.

Programmet startar kl. 08.15

Møtet har vore

-------------------------------------

Program

08.00 Frukost

08.15 Husbanken ønskjer velkomen

08.20 Om AC Møller elevhjem, v/ arkitekt MNAL Nina Kielland, pka ARKITEKTER

09.00 Pause

09.10 Universell utforming og fargar i rom, v/ arkitekt MNAL og billedkunstnar Mette L’Orange, professor i form, farge og rom ved kunst- og designhøgskolen i Bergen.

09.50 Spørsmål og diskusjon

10.00 Slutt

-----------------------------------------------------------------------

Nina Kielland, Arkitekt MNAL, er arkitekten bak prosjektet Elevhjem, som er ein viktig del av det sosialpedagogiske tilbod ved A.C Møller Skole i Trondheim. Dette er i hovedsakeen skole for barn og unge med høyrselhemming.

http://www.acmollerskole.no/index.php?pageID=64&page=Om+skolen

http://www.nrk.no/trondelag/bygger-fremtidens-hus-1.11647052

Mette L’Orange er professor i form, farge og rom ved avdeling for design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

L'orange har hatt eigen praksis som arkitekt og arbeidd ved fleire arkitektkontorer i Oslo, blant anna Niels Torp arkitekter as fram til 1990. Frå 1990 leia ho Institutt for Romkunst, eit tverrfagleg samarbeid mellom SKA, AHO og SHKS i 15 år, med nokre avbrekk, blant anna som vidareutdanningsstudent på SKA og som prosjektansvarleg i Norsk Form. (Farger i arkitekturen). Hun underviste i denne perioden òg på KHiB, KHiO og AHO.

Ho har sidan arbeidd med store prosjekter i eigen regi med fargen som tema, blant anna fargesetting av byar, tettstader og burettslag. Dette har blant anna resultert i boka "Farger i arkitekturen" som kom ut på Spartacus/Scandinavian Press i 2008, samt fleire fagartiklar om "Fargen mellom kunst og arkitektur". Sist "Redsel for farge" i Arkitektur N 2010. Har òg medverka med to artiklar i boka «Interiørarkitektur» som blei lansert i november 2015.

http://khib.no/norsk/om-khib/ansatte/faglig-ansatte-ved-avdeling-for-design/mette-lorange/