Gå tilbake til:
Du er her:

Aktuelle prosjekter

Pilotprosjekter i Framtidens byer i Bergen

Bergen kommune hadde seks godkjente pilotprosjekter i programmet Framtidens byer, et områdeprosjekt og fem byggprosjekter. Informasjon om de ulike prosjektene finnes her:

Håkonsvern – kontorbygg for Forsvaret med nullutslipp

Forsvarsbygg ønsker å lede an ved å skape Norges mest energieffektive kontorbygg. Pilotprosjektet på Håkonsvern er utviklet av et tverrfaglig team av forskere og rådgivere.

Nøstegaten 65A

Det antikvariske bymiljøet kan sees som en sosial arkitektonisk ramme og historieformidler ved rehabilitering (2 hus) og moderne fortetting (2 nybygg) av Nøstegaten 65A i dette gamle trehuskvartalet like ved Hurtigrutekaien i Bergen sentrum.

Fjøsangerveien 213

Rehabilitering av Fjøsangerveien 213 med påbygg og tilbygg gir et løft arkitektonisk og miljømessig. Kontorbygget fra 80-tallet på 700 m2 har 11 arbeidsplasser og vil etter utvidelsen bli på 1100m2 med 20 arbeidsplasser.

Søreide Skole

Søreide skole er Bergens første klimavennlige skolebygg. Det er Bergens andre pilotprosjekt i Framtidens byer bygget som passivhus og i tre som hovedsaklig material.

Rådalslien bofellesskap

Rådalslien bofellesskap er det første pilotprosjekt i Framtidens byer i Bergen. Det har både massivtrekonstruksjoner og passivhusstandard og er et prosjekt med omsorgsboliger for funksjonshemmede.