Gå tilbake til:
Du er her:

Inviterer til økomarked i Nygårdsparken

Lørdag 14. september blir en dag fylt av foredrag, workshops, musikk og masse deilig mat i øvre del av parken.

Denne dagen inviterer Bergen kommune og Nygårdsparken Kafé Kollektiv til et økomarked med fokus på urbant landbruk, sanking og matsvinn.

Bakgrunnen er kommunens arbeid med FNs bærekraftsmål nummer to: “Utrydde sult, oppnå matsikkerhet og bedre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk”.

Matboder og kurs

Økomarkedet pågår fra klokken 12.00 til 16.00. Kafeen vil være åpen hele tiden. Det kommer matvogner og pop up-utsalg med mat. Rundt paviljongen vil en finne ulike stands med informasjon, små kurs og demonstrasjoner av både sanking og urbant landbruk. Arrangementet er gratis.

– Vi har tatt initiativ til dette arrangementet for å sette søkelys på matsvinn og bærekraftig mat. Som kommune har vi en viktig rolle i å dra byen i riktig retning, sier Lise Reinertsen, direktør i Bymiljøetaten.

– Her kan man komme og få inspirasjon kombinert med en hyggelig dag i parken med masse god mat, folkeliv og fin musikk, sier hun.

– Grisete, men gøy

En lang rekke aktører er med på å skape økomarkedet. Du kan lese mer om dem på arrangementets Facebook-side. Blant dem som stiller er Naturvernforbundet, og de vil ha folk med på følgende aktivitet:

– Vi skal lage bivokspapir. Ingrediensene er bivoks, harpiks, kokosolje og gjenbrukt sengetøy. Det mikses sammen og strykes med strykejern. Det blir grisete, men det blir gøy, reklamerer Silje Østerbø i Naturvernforbundet.

En får også sjansen til å møte gartnere fra Parkseksjonen i Bymiljøetaten, lære om kompostering av Bybonden, få informasjon om hvordan emballasjebruk kan kuttes og å gjøre bruk av restemat fra Matsentralen og Råvarene. Matskogen inviterer til frøbytte, der folk kan ta med seg frø av nyttevekster og bytte med andre.

Og så blir det konsert med et nokså nytt bergensband: Kropp.

Her er programmet:

  • Klokken 12.00: Markedet åpnes av etatsdirektør i bymiljøetaten Lise Reinertsen og byråd for byutvikling Rune Bakervik
  • Klokken 13.00: Foredrag med Leo Venaas
  • Klokken 14.00: Konsert med Kropp
  • Fra klokken 15.00 er det åpent for små appeller og andre innslag fra scenen.
  • Klokken 16.00: Markedet avsluttes