Gå tilbake til:
Du er her:
Bergen sentrum
Bilde: Marius Solberg Anfinsen

Spar energi i boligen din - og spar penger

Nå kan du enkelt finne det beste energitiltaket for din bolig, og se hvor du har mest å spare.

Det er enkelt å få en energianalyse. Besøk bergen.energiportalen.no. Legg inn adressen og størrelsen på boligen. Deretter krysser du av for hvilke oppvarmingskilder som benyttes i boligen, hvilken standard boligen har og om du har gjort noen oppgraderinger.

Fyll inn informasjon
Så fyller du inn informasjon som antall personer i husholdningen, hvor ofte og hvor lenge hver person dusjer og antall karbad per uke. Du beskriver innetemperaturen i oppholdsrom og hvor stor andel av boligen som er oppvarmet, hvilken type belysning du har, antall kjøleskap, frysebokser, kombiskap og krysser av for om du har vaskemaskin, oppvaskmaskin og tørketrommel. Etter at informasjonen er fylt inn får du oppgitt dagens forbruk for din husstand.

Sammenlign
Dette kan du sammenligne med det reelle forbruket ditt. Velg deretter anslag for hvor mye energi og penger du kan spare per år. Videre får du en oversikt over lokale aktører som kan

utføre arbeidet med varmepumpe, vegg, gulv eller vindu. Du kan også kikke på analyser av boligens energibruk og årlig varmetapsbudsjett før og etter energitiltak.

Ytterligere råd og innspill
Du kan også se hvordan besparelsene fordeler seg over året eller på ulike områder som oppvarming eller belysning. Og du får tilgang til et nettforum der du kan spørre om råd. Foreløpig fungerer energiportalen for eneboliger og rekkehus. I løpet av året skal det også komme for leilighetsbygg.

Flere tips om miljøvennlige valg? Les videre på denne temasiden: Grønn strategi.

Spar energi i boligen din - og spar penger bilde
 
 

 

Videre på internett