Gå tilbake til:
Du er her:
El-syklene som Bergen kommune nå låner ut
FULL RULLE: Her er el-sykkeltypene Bergen kommune nå låner ut. På bildet er fra venstre byutviklingsbyråd Rune Bakervik, Marina Magerøy i Bymiljøetaten, sykkelsjef Einar Grieg, politisk rådgiver Tarje Wanvik og Ingvild Clementsen Kayser i Bymiljøetaten.
Bilde: Håvard Prestegården

Nå kan du låne el-lastesykkel med deg hjem

Det koster ingenting, og du kan prøve sykkelen i tre uker.

Bergen kommune tilbyr nå gratis utlån av el-lastesykler. Fem sykler av tre ulike typer er omfattet av ordningen.

Har allerede vært utlånt

De ulike el-lastesyklene dekker forskjellige behov. To har lastekasse foran, én har barneseter og to har ekstra langt bagasjebrett. Målet er å la flest mulig bergensere få prøve ut denne helse- og miljøvennlige transportformen.

Syklene har allerede vært i bruk en stund. De er blitt disponert av Bærekraftige liv Landås, som igjen har lånt dem ut til sykkelinteresserte bergensere. Etter et stort antall kilometer, med barn og annet gods i lasten, er meldingen klar fra de batteridrevne testpilotene:

Autogården i Johannes Bruns gate
HER HENTES SYKLENE: Alle i Bergen kan låne sykler, men du må til sentrum for å hente dem, her hos Bymiljøetaten i Autogården i Johannes Bruns gate 12.
Bilde: Håvard Prestegården

– Folk synes det er et veldig godt tilbud. Syklene har vært utlånt stort sett hele tiden, sier Andreas Tveit i transportgruppen i Bærekraftige liv Landås.

– Å kjøpe slike sykler er en dyr investering, så det har vært fint å få teste ulike typer. Jeg vet om i alle fall to stykker som har kjøpt seg el-lastesykkel etter å ha lånt gjennom oss, sier Tveit.

Mange ønsker å sykle

Flere og flere bergensere har fått øynene opp for at el-sykler i mange tilfeller kan erstatte behovet for å bruke bil. Samtidig viser kommunens klimaundersøkelse at et stort flertall ønsker at det skal bli enda bedre å sykle i Bergen.

– Vi lager flere sykkelveier, og vi ser at flere og flere sykler. Det skjer en endring i tankegangen blant folk, sier Rune Bakervik, byråd for byutvikling.

– Denne utlånsordningen viser at vi har en fremoverlent etat, Bymiljøetaten, som gjør politiske vedtak om til fantastiske tiltak. Det er slik vi gjør Bergen grønnere, og ikke minst hverdagen enklere for bergenserne, sier Bakervik.

Bestill på nett, hent i sentrum

Foreløpig er det åpnet for å låne el-sykkel ut året. Bestillingen foregår på nett. Når den er ordnet, henter du sykkelen hos Bymiljøetaten, og så kan du teste den i tre uker.

– El-syklene er helt klart med på å endre folks reisevaner. Jeg anbefaler alle å booke en sykkel og teste den ut, sier Bakervik.

PS: 22. september, under Mobilitetsuken i Bergen, blir det nyttesykkeltreff på Møllendal allmenning. Her kan du også se og prøve ulike el-sykler. Se mer informasjon på Facebook-arrangementet.

Videre på internett

Flere artikler