Gå tilbake til:
Du er her:
Illustrasjon
Illustrasjon: Helene Helland/Asplan Viak

Gjestebud på 1-2-3

Uansett hva du mener om klima, miljø og bærekraft, er din mening viktig for oss. Her kan du lese mer om hvordan du enkelt kan invitere til gjestebud og ha spennende diskusjoner med gjestene dine.

Slik gjennomfører du gjestebudet

  1. Inviter

Om du har lyst å være gjestebudvert, må du først invitere noen gjester. Det kan være både venner, kolleger, naboer eller hvem som helst, men helst ikke flere enn fem. Du velger selv om du vil servere noe eller bare gjøre det enkelt med en kopp kaffe eller en spasertur. 

Forslag til invitasjon du kan sende ut: 

Hei! Tenker du at du allerede gjør alt du kan for å leve klimavennlig? Eller at det uansett ikke spiller noen rolle hva vi gjør? Bergen kommune har laget ny klimastrategi og trenger innspill til hva de kan gjøre for å gjøre det enklere for oss å leve klimavennlig. Jeg har lyst å invitere til gjestebud for å diskutere dette med deg. Håper du vil komme og si din mening (sted, dato og klokkeslett).   

2. Arranger

Velg tema
Vi har utarbeidet syv ulike tema med utgangspunkt i den nye klimastrategien. Temaene og spørsmålene finner du i venstre fane på denne siden.

Du kan enten velge tema selv og invitere gjester til å delta, eller dere kan velge tema sammen. Dere kan også velge å diskutere flere tema, om dere har lyst til det. I tillegg til spørsmål om temaet dere velger, får alle gjestebud tre felles spørsmål om klimadugnaden i Bergen. 

Innspillskjema
Hvert tema har et eget digitalt innspillskjema med spørsmål vi ønsker svar på. Om du ikke kan besvare digitalt eller liker penn og papir bedre enn skjerm, så kan du hente og levere innspillskjemaene i papirformat hos Innbyggerservice i Bergen kommune, i våre lokaler i Kaigaten 4. 

Innspillskjemaene finner du under hvert tema i venstremenyen, eller her.

Alle svar vil bli behandlet anonymt.

Gjennomfør gjestebud
Du velger selv hvor du vil gjennomføre gjestebudet. For noen er det lett å invitere til gjestebud privat, mens for andre er bedre å delta når gjestebudet inngår i en arena eller aktivitet man allerede har tilknytning til. Formålet med gjestebud er å sammen diskutere seg frem til innspill i omgivelser der man kjenner seg trygg.

Gjestebudene må gjennomføres i perioden ny klimastrategi ligger på offentlig høring. Dato: 27. juni 2022 til 19. september 2022. 

3. Send svar

Svarene deres vil bidra til å vise kommunen hva som er viktig for innbyggerne i Bergen, og om forslaget til ny klimastrategi i tilstrekkelig grad har tatt hensyn til dette. Innspill og forslag fra gjestebudene vil jobbes videre med både i klimastrategien og i tilhørende handlingsprogram som tar for seg hvilke klimatiltak vi trenger for å nå klimamålene. Vi vil dele hovedfunn fra gjestebudene på Bergen kommunes nettsider. 

Trekningen av premiene skjer etter at høringsperioden er ferdig. Dersom gjestebudet ditt vinner, kan dere velge selv om dere vil ha kinogavekort eller reparasjonsgavekort. Du blir kontaktet dersom gjestebudet ditt vinner!

Dette blir spennende - vi håper du har lyst å være med!