Gå tilbake til:
Du er her:

Et 24 timer langt "hackathon" resulterte i mange gode ideer om "Bergen kommune 2.0".

vinnere av hackaton

Det var hektisk stemning da ti lag bestående av utviklere, designere, studenter og andre kreative sjeler skulle presentere sine løsninger, konsepter og ideer for å løse viktige samfunnsutfordringer onsdag.

En av oppgavene var hentet fra Bergen kommune: Hva skal kommunen være og hvilke tjenester trenger innbyggerne?

- Vi satte ingen begrensinger i oppgaven. Vi deltok i dette for å bli kjent med andre miljøer, både næringsliv og små gründere. Vi ønsker også å fortelle hvilke behov vi har, sier Kjersti Haukeland Eiken.

Hun leder innovasjonssenteret på Seksjon digitalisering og innovasjon, og var en av dommerne i konkurransen som ble arrangert av NCE Media og fasilitert av Deloitte Digital. Det er første gang kommunen er med som partner.

Chatteroboten Tjommi

Laget The Ramps, bestående av studenter fra medie- og interaksjonsdesign og informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen, gikk helt til topps i konkurransen med sin chatbot Tjommi. Det er en chatterobot for nye i Bergen. Via messenger-appen kan roboten hjelpe deg å bli bedre kjent med Bergen og bergensere.

- Vi tok utgangspunkt i introduksjonsprogrammet for flyktninger, og har laget en mer lokal vri. Chatboten kan være en morsom måte å lære seg språk og kultur på både for innvandrere, utvekslingsstudenter eller trøndere, smiler Audun Klyve Guldbrandsen.

Chatboten svarer på alt fra hva et bekkalokk er, til hvordan Nystemten høres ut og hva "langt uti gokk" betyr. Gruppen startet arbeidet tidlig tirsdag morgen og holdt på til klokken 0130. Onsdag startet de på an igjen.

- Utrolig lærerikt. Vi brukte lang til på å lande på denne ideen, fordi vi hadde så mange ideer, sier Sara Pedersen Stene (25). Gruppen vant 20.000 kroner samt internship i Bergen kommune.

Andreplassen gikk til laget Bergen Cortex, med et "heatmap" som kan gi kommunen bedre arealutnyttelse. Andre ideer gikk ut på å bruke VR for å motvirke mobbing og lette utleie av kommunale lokaler. Fire av gruppene jobbet også med løsninger med fremtidens bank på oppdrag fra Sparebanken Vest. Også her ble det kåret to vinnere.

Planlegger egne hackathons

- Jeg er strålende imponert. Deltakerne hadde stor glød og energi. Jeg tror alle som var med fikk noe igjen, sier Eiken, som nå holder på å bygge opp kommunens Innolab.

Hun planlegger egne hackathons sammen med Helse Bergen og NCE Media neste år, og holder også med løsninger for intern og ekstern idéfangst.

- Det er mange som har kjempegode ideer, men ikke vet hvor de skal henvende seg. Nå lager vi et nettverk både for eksterne og ansatte i kommunen, sier Eiken.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på kommunens intranett 9. november 2017.