Gå tilbake til:
Du er her:
Beate Husa og Sigrid Eilifsen
KORONA-OVERREKKELSE: Byråd Beate Husa overrakte ipad til enhetsleder Sigrid Eilifsen i god korona-stil.
Bilde: ENDRE HOVLAND

Nå kan flere beboere på sykehjem få gode øyeblikk med sine kjære

Kommunen leverer ut nesten 90 ipader til sykehjemmene før påske for at flere beboere skal kunne ha videosamtaler med familie og venner.

Besøksforbudet til sykehjemmene har gjort sitt til at den tiden har vært preget av mye høytlesing av brev, fremvisning av familiebilder og telefonsamtaler mellom beboerne og deres pårørende. Bergen kommune har nå kjøpt inn nesten 90 ipader som leveres ut til sykehjemmene før påske for at flest mulig også skal kunne bruke videosamtaler for å holde kontakten.

Helsebyråden har videosamtale med beboer
SNAKKET SAMMEN: Beboer Gunnar Baadevig tok en prat med byråden for å vise den nye løsningen da Nrk var på besøk.
Bilde: ENDRE HOVLAND

Noen som vil bidra?

- I disse korona-tider er dette den mest virkelighetsnære måten pårørende kan kommunisere med beboere på sykehjemmet.  Vi ønsker oss enda flere nettbrett så dersom noen private aktører ønsker å bidra vil det bli satt stor pris på av sykehjemsbeboerne, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.

Enkelt for pårørende

Tirsdag besøkte eldrebyråden Engensenteret sykehjem som har testet ut nettbrett med kommunikasjonsløsningen Google Duo i helgen. Alt pårørende trenger å gjøre er å laste ned en app som gjør det enkelt å ha samtaler i denne løsningen.

Video med veiledning for pårørende og beboere:

Gode samtaler

- Erfaringene er veldig gode. Også demente personer har stor glede av å se levende bilder av sine nærmeste. Jeg er veldig imponert over pårørende som er flinke til å gi samtalene innhold. De finner ofte på mye som er gøy for beboerne – det kan være alt fra å vise frem planter som beboeren har hatt til å få barnebarn til å fremføre en sang de liker, forteller Sigrid Eilifsen, enhetsleder for Sentrumssykehjemmene.