Gå tilbake til:
Du er her:

Smittevernregler for Bergen

Det er ikke lenger forskriftfestede tiltak. Bergen følger nasjonale anbefalinger. Her får du oversikt.

ENGLISH / FLERE SPRÅK

TIRSDAG 3. MAI 2022:

Smittevernanbefalinger for Bergen: 
 

Regjeringen har fjernet alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, bortsett fra noen regler som beholdes for Svalbard. I stedet videreføres noen anbefalinger. Se hovedpunkter under og se ellers regjeringen.no for full oversikt.
 

Vaksinering i Bergen

Slik får du vaksine i Bergen. 
 

Koronatest, sykdom og anbefalinger ved påvist smitte

Her finner du informasjon om koronaselvtester, registrering av koronasmitte, teststasjoner, testsvar og sykdom.

Er du syk, bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. Dette gjelder både voksne og barn. Milde restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit. 


Risikogrupper, avstand og munnbind

Personer med forkjølelse-/luftveissymptomer anbefales bruk av munnbind når de besøker eller pleier personer i risikogrupper. Personer i risikogrupper og uvaksinerte anbefales å bruke munnbind ute blant folk i perioder med mye smitte hvis det er vanskelig å holde avstand til andre. Les mer om risikogrupper på FHI sine nettsider.
 

Barnehage og skole

Barnehagene, skolene og SFO drives som normalt. Unntaket fra fraværsregelen gjelder ut skoleåret 2021/2022. 


Virksomheter generelt - inklusiv serveringssteder, arrangementer, skoler og høyere utdanning

Det skal være smittevernfaglig forsvarlig drift i tråd med forskrift om miljørettet helsevern, som setter krav til at virksomheten skal planlegges drives og avvikles slik at smittsomme sykdommer forebygges. Se ellers: Helsedirektoratets veiledere til bransjer.
 

Arbeidsplasser

Det er anbefalt normal drift i henhold til smittevernanbefalinger til befolkningen. Arbeidsgivere må selv vurdere behovet for å begrense smitten og gi retningslinjer for sine ansatte. Arbeidsforhold må legges til rette for risikogrupper.
 

Besøk sykehjem i Bergen

Se hvilke regler som gjelder for besøk på sykehjem nå. 
 

Reiser til og fra utlandet

Les om reiser til og fra utlandet på Helsenorge.no. Følg med på smittestatus for land på kartet til FHI og UD sin reiseinformasjon. For informasjon om hva som gjelder i de europeiske landene, se Re-open EU.
 

Nasjonale veiledere

Covid-19-forskriften beskriver påbudHelsedirektoratet har veiledere til bransjerHelsenorge.noFHI om helsefaglige råd, fakta og smittevernveiledere 
 

Abonner på nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrev fra Bergen kommune 
 

Har du spørsmål?

For spørsmål om nasjonale regler, ring nasjonal koronatelefon på 815 55 015. Helsedirektoratets postmottak er postmottak@helsedir.no NB: Postmottak i Helsedirektoratet har i liten grad kapasitet til å svare på synspunkter og forespørsler om begrunnelser. Mer kontaktinfo her.

Har du spørsmål om vaksinering og test i Bergen, kan du kontakte Bergen kommunes koronatelefon 55 56 77 00. Koronatelefonen svarer også på generelle spørsmål om koronavirus, hygieneråd m.m. Se kontakt for spørsmål her.