Gå tilbake til:
Du er her:

Smittevernregler for Bergen

Bergen har ikke lenger forskriftfestede tiltak, men følger nasjonale anbefalinger. Her får du oversikt.

ENGLISH / FLERE SPRÅK

TIRSDAG 30. AUGUST 2022:

Smittevernanbefalinger for Bergen 

Regjeringen har fjernet alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, bortsett fra noen regler for Svalbard. I stedet videreføres noen anbefalinger. Se hovedpunkter under og se regjeringen.no for full oversikt. 
 

Vaksinering i Bergen

Slik får du vaksine i Bergen 
 

Koronatest, sykdom og anbefalinger ved påvist smitte

Her finner du informasjon om koronaselvtester, teststasjon, testsvar og sykdom. Er du syk, bli hjemme til formen er god og du har vært feberfri i 24 timer. Dette gjelder både voksne og barn. Milde restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit. 
 

Risikogrupper - avstand og munnbind

Personer i risikogruppene er stort sett godt beskyttet mot alvorlig sykdom hvis de følger råd om å vaksinere seg. Personer i risikogruppene og uvaksinerte voksne må selv vurdere risiko for alvorlig sykdomsforløp opp mot behovet for kontakt med andre. Det er viktig ikke å isolere seg, men fortsette med sosial kontakt.

Folkehelseinstituttet anbefaler munnbind dersom du har luftveissymptomer og er i kontakt med personer i risikogrupper. Personer i risikogrupper og uvaksinerte anbefales å bruke munnbind ute blant folk i perioder med mye smitte, dersom det er vanskelig å holde avstand til andre. Les mer om risikogrupper på FHI sine nettsider. 
 

Barnehage og skole

Barnehager, skoler og SFO drives som normalt. 
 

Virksomheter generelt - inklusiv serveringssteder, arrangementer, skoler og høyere utdanning

Det skal være smittevernfaglig forsvarlig drift i tråd med forskrift om miljørettet helsevern, som setter krav til at virksomheten skal planlegges drives og avvikles slik at smittsomme sykdommer forebygges. Se ellers Helsedirektoratets veiledere til bransjer
 

Arbeidsplasser

Det er anbefalt normal drift i henhold til smittevernanbefalinger til befolkningen. Arbeidsgivere må selv vurdere behovet for å begrense smitten og gi retningslinjer for sine ansatte. Arbeidsforhold må legges til rette for risikogrupper. 
 

Besøk på sykehjem i Bergen

Se hvilke regler som gjelder for besøk på sykehjem
 

Reiser til og fra utlandet

Les om reiser til og fra utlandet på Helsenorge.no. Sjekk ditt ferieland før du reiser, og følg med på smittestatus på kartet til FHI og UDs reiseinformasjon. For informasjon om hva som gjelder i de europeiske landene, se Re-open EU. 
 

Nasjonale veiledere

Covid-19-forskriften beskriver påbudHelsedirektoratet har veiledere til bransjerHelsenorge.noFHI om helsefaglige råd, fakta og smittevernveiledere  
 

Har du spørsmål?

For spørsmål om nasjonale regler, se helsenorge.no.

Har du spørsmål om vaksinering og test i Bergen, kan du kontakte Bergen kommunes koronatelefon 55 56 77 00. Se kontakt for spørsmål her.  
 

Abonner på nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrev fra Bergen kommune