Gå tilbake til:
Du er her:
Slåtthaughallen: Stoler i venteområde og legetelt
Slåtthaughallen er en av fire luftveisklinikker i Bergen
Bilde: Andrew M.S. Buller

Åpnet fire luftveisklinikker i Bergen

Etter en travel helg med forberedelser har fire bydelsvise luftveisklinikker åpnet i Bergen. Klinikkene er for pasienter med luftveissymptomer som har behov for å bli undersøkt av lege.

I helgen var det hektisk aktivitet i Slåtthaughallen. Skilt skulle på plass, utstyr bæres inn, venterom organiseres og de siste detaljene som kreves for de mobile legekontorene gjennomføres. Fastlege Lina Kristin Welle-Nilsen holder orden på det hele.

Fastlege Lina Kristin Welle-Nilsen
Lina Kristin Welle-Nilsen i fastlegenes pandemigruppe har travle dager før åpningen av luftveisklinikkene.
Bilde: Andrew M.S. Buller

- Vi har mange pasienter med luftveissymtomer som vi ikke kan ta imot på legekontoret. Luftveisklinikkene gir oss muligheten til å undersøke disse pasientene, forteller Welle-Nilsen.

Det er fastlegene i Bergen som sender pasientene til luftveisklinikkene.

Dette møter deg

På vei inn i luftveisklinikken må du som pasient fjerne ringer fra hendene og ha klar legitimasjon. Etter at du har desinfisert hendene og tatt på munnbind skal du registrere deg hos en sykepleier. Deretter vil du få anvist plass på venterommet.

Her skal du holde deg i ro til du blir kalt opp av helsepersonell til konsultasjon hos lege. Etter konsultasjonen skal du følge anvisningene og gå ut en annen vei enn du kom inn.

Syke barn velkomne til Luftveisklinikkene

Syke barn er velkomne til Luftveisklinikkene, men friske barn ikke må tas med.

SE VIDEO - Dette møter deg på luftveisklinikken:


 

Åsane, Laksevåg, Slettebakken og Slåtthaug

Luftveisklinikkene etableres i Åsanehallen, Laksevåghallen, Fysak Slettebakken og Slåtthaughallen. Disse vil ha en åpningstid fra klokken 09.00 – 15.00 på hverdager.