Gå tilbake til:
Du er her:

Bergen er klar med karantenehotell

Bergen kommune benytter eksisterende avtale med Scandic Kokstad og har etablert karantenehotell fra mandag 9. november i tråd med regjeringens krav.

Alle reisende fra utlandet skal som hovedregel i 10 dagers karantene på karantenehotell. 

Viktige samarbeid

Bergen kommune har en avtale om 50 plasser ved Scandic Kokstad, og kapasiteten kan økes ved behov. Eksisterende avtale med Tide vil bli benyttet for transport av personene som skal oppholde seg på karantenehotellet. Sivilforsvaret ivaretar midlertidig den kommunale tilstedeværelsen på karantenehotellet. 

Vil tilby testing

- Dette er et viktig tiltak for å begrense importsmitte fra utlandet. Vi vil tilby mulighet til å teste seg under oppholdet på karantenehotellet, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Unntak fra karantenehotell

Disse gruppene trenger ikke å gjennomføre karantenetiden i et karantenehotell: 

  • Personer som er folkeregisterregistrert bosatt i eller som eier egen bolig i Norge, kan gjennomføre karantenen i egen bolig eller på annet egnet oppholdssted.
  • Arbeidstakere som kommer til landet for å utføre arbeid, kan gjennomføre karantenen på egnet oppholdssted med enerom besørget av arbeidsgiver.
  • Asylsøkere og overføringsflyktninger skal gjennomføre karantenen på annet egnet sted i regi av myndighetene.  

Praktisk informasjon

  • Det er politiet som henviser reisende som får innreisetillatelse til landet til karanteneopphold på karantenehotell. Dette innebærer at det ikke går  an å bestille plass på karantenehotellet for personer som oppholder seg i Norge eller som planlegger en reise til Norge.
  • I et rundskriv fra Justis- og beredskapsdepartementet opplyses det at bestemmelser om egenandel vil presiseres på et senere tidspunkt. 
  • Personer som oppholder seg i Norge og som skal i karantene, må eventuelt bestille egen hotellovernatting der de går i karantene på egen eller arbeidsgivers regning.    

Mer om regler for karantenehotell under karantene og isolasjon.