Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde av helsebyråd Beate Husa
NASJONALE REGLER: Bergen kommune er over på nasjonale regler og anbefalinger. Helsebyråd Beate Husa sier det er viktig at bergenserne følger nasjonale regler.
Bilde: Vibeke Blich

Bergen går over på nasjonale koronatiltak

Byrådet har besluttet å avvikle lokale anbefalinger som gikk lengre enn de nasjonale reglene.

Beslutningen får umiddelbar virkning.  

– Jeg vil takke bergenserne for nok en gang å ha stilt opp slik at vi sammen har klart å slå tilbake også denne smittebølgen. Vi har hatt lavere smittetall en stund nå, og smitten i Bergen er ikke høyere enn landsgjennomsnittet. Når stadig flere er vaksinert og vi igjen har tilstrekkelig kapasitet i TISK, er det ikke lenger nødvendig å ha strengere anbefalinger i Bergen enn i resten av landet, sier byrådsleder Roger Valhammer.  

Må følge nasjonale regler

– Byrådet har i dag fått en anbefaling av smittevernoverlegen om å avvikle de lokale anbefalingene. Vi har vurdert at det ikke er forholdsmessig å ha strengere anbefalinger i Bergen nå. Men det er viktig at innbyggerne fortsetter å følge de nasjonale anbefalingene slik at vi ikke får en ny oppblomstring av smitte, sier helsebyråd Beate Husa.  

Dette innebærer at universiteter og høyskoler ikke har egne lokale anbefalinger, men at det også der er nasjonale retningslinjer som gjelder.  

– De viktigste anbefalingene som alle innbyggere må følge er at vi skal holde avstand, holde oss hjemme når vi er syke, holde hendene rene, og teste oss ved symptomer. Dette gjelder også fullvaksinerte, sier smittevernoverlege Egil Bovim.

Oversikt over nasjonale regler

 Jobber med justeringer i TISK

Kommunene har i dag blitt informert av regjeringen om at det er behov for å forberede justeringer i TISK-strategien (testing, isolasjon, smittesporing, karantene).  

– Vi har nå satt i gang med å se på hvordan vi skal gjøre dette i Bergen. Vi planlegger også gjennomføringen av influensavaksineringen. Vi vil informere innbyggerne mer om dette når vi er klare med planene, sier helsebyråd Beate Husa.  

Helse- og omsorgsministeren sa i dagens pressekonferanse at kommunene bør være ferdig med vaksineringen til uke 40.

– Det viktigste folk gjør nå er å ta koronavaksinen. Det er lurt å benytte seg av tilbudet om vaksinering så raskt som mulig, sier Husa.  

Byrådet har tidligere vedtatt en videreføring av ordningen med at tidsrommet for utendørs skjenking av alkohol harmoniseres med innendørs skjenking frem til og med 30. september. Denne ordningen opprettholdes som planlagt til denne datoen.