Gå tilbake til:
Du er her:
Roger Valhammer
- KLARER DET SAMMEN: - Vi er helt avhengige av folk skrur på koronahjernen nå. De reglene og anbefalingene vi har nå er strenge, og de skal holde – hvis vi sammen klarer å holde oss til dem, sier byrådsleder Roger Valhammer.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Disse justeringene gjøres i koronareglene nå

Se endringene som gjelder i Bergen for perioden 13. mai til 26. mai.

På dagens pressekonferanse beskriver byrådet en krevende smittesituasjon og at nedstenging ikke er veien å gå siden flere nå er vaksinerte og det er mindre trykk på helsevesenet.

Flere kan treffes, men husk avstand

Vi går nå inn i en periode med flere høytidsdager. Byrådet har vurdert at det er viktig for folkehelsen at folk kan samles i kontrollerte former og gjør derfor endringer i regler for besøk i privat hjem.

- Men viruset tar ikke pause på helligdager, og da kan heller ikke avstandsreglene ta pause. Vi vil sterkt oppfordre alle til å holde avstand og redusere antall nærkontakter så mye som mulig, sier byråd for eldre helse og frivillighet, Beate Husa.

Justeringene i reglene

Følgende justeringer gjøres nå:

  • Begrensingen på maksimalt antall gjester i hjemmet endres fra to personer til fem personer utover egen husstand, med et tak på maksimalt 10 personer til stede samtidig innendørs. Dette gjelder tilsvarende på balkong/terrasse med adkomst kun fra egen boenhet.  Alle må holde 1 meters avstand til personer utenfor egen husstand. I private hjem er det ikke fritak for barn i samme kohort i skole og barnehage. 
    Beskyttede personer er unntatt fra besøksbegrensningen. Dette gjelder personer som er fullvaksinert, har fått én vaksinedose for 3 til 15 uker siden og har oppholdt seg i Norge siste 10 dager, samt dem som har hatt covid-19-sykdom de siste seks månedene.
  • Skjenkesteder, restauranter, kafeer og kantiner må sørge for at gjestene som ikke er fra samme husstand holder 1-meters-regelen gjennom hele besøket. Gjester må også legitimere seg og registrere seg. Man må ha munnbind når man går rundt i lokalet, og lydnivået skal ned i lokalene, slik at det går bra å prate sammen på avstand. Kommunen fortsetter med økt tilsyn.
  • Forsterket anbefaling om hjemmekontor for alle som har mulighet til det.
  • Virksomheter som har måttet holde stengt som et tiltak rettet mot barn og unge, kan nå åpne igjen.

Smittevernregler for Bergen oppdateres her etter byrådets vedtak

Råd for 17. mai

Smittevernregler og -anbefalinger gjelder også på 17. mai. Les mer i Slik feirer vi 17. mai i Bergen

Forskrift og saksdokumenter

Byrådet har vedtatt justeringene i onsdag 12. mai. Her leser du endringsforskrift og saksdokumenter.