Gå tilbake til:
Du er her:
Smittevernoverlege Karina Koller Løland utenfor Bergen helsehus.
TRYGT: - Både hos fastlegene og på legevakten er kapasiteten for tiden god. Det kan se ut som mange har latt være å oppsøke helsetjenesten av frykt for koronasmitte. Det er det ingen grunn til, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland.
Bilde: Anne Kringstad

- Du kan trygt oppsøke helsetjenesten

Legevakt og fastlegetjenesten er nå organisert slik at personer med luftveissymptomer ikke blandes på venterommene. Derfor kan du trygt gå til fastlegen for vanlige konsultasjoner.

- Både hos fastlegene og på legevakten er kapasiteten for tiden god. Det kan se ut som mange har latt være å oppsøke helsetjenesten av frykt for koronasmitte. Det er det ingen grunn til, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland.

Ikke vær redd for å ta kontakt

Husk at du må kontakte fastlegen din på telefon eller elektronisk før du møter opp på legekontoret. 

- Du kan trygt gå til fastlegen din for vanlige konsultasjoner, men har du luftveissymptomer er det ekstra viktig at du ringer legen på forhånd for å få vurdert om det er i orden at du møter opp, sier Løland.

Delt venterom

- På legevakten har vi nå bedre kapasitet på telefon 116 117 og vi ber fortsatt alle om å ringe på forhånd når det gjelder luftveissymptomer. Vi har delt av venterommet slik at luftveissmitte og andre problemstillinger sitter hver for seg. Vi har kapasitet til å ta imot flere. Ikke vær redd for å ta kontakt, vi er der for å hjelpe deg, sier legevaktsjef Dagrun Linchausen.

Luftveisklinikker

Mandag 30. mars åpner fire bydelsvise luftveisklinikker i Bergen. Klinikkene er for pasienter med luftveissymptomer som har behov for å bli undersøkt av lege. Det er fastlegene i Bergen som sender pasienetene til luftveisklinikkene. Klinikkene etableres i Åsanehallen, Laksevåghallen, Fysak Slettebakken og Slåtthaughallen.

Les mer her.

Vil du få med deg siste nytt om koronavirus og kommunens tiltak? Du kan abonnere på nyhetsbrev her

Temaside om koronavirus og tiltak