Gå tilbake til:
Du er her:
BER TURGÅERE TA HENSYN: Det er bra å være i fysisk aktivitet, for alle som har mulighet. Samtidig ber byrådsleder Roger Valhammer om at vi tar hensyn til faren for koronasmitte – også når vi er ute på tur. Bilde: Håvard Prestegården
BER TURGÅERE TA HENSYN: Det er bra å være i fysisk aktivitet, for alle som har mulighet. Samtidig ber byrådsleder Roger Valhammer om at vi tar hensyn til faren for koronasmitte – også når vi er ute på tur.
Bilde: Håvard Prestegården

- Gå gjerne tur, men vis hensyn

Det er meldt fint vær i dagene fremover, og mange ønsker å komme seg ut på tur. Byrådsleder Roger Valhammer oppfordrer deg til å følge fem enkle turvettregler for å unngå faren for koronasmitte.

  • Oppdatering 29. mai 2020: Vi har tatt bort skiltene som oppfordret til å unngå toveis-gåing i Stoltzekleiven og Oppstemten. Smittesituasjonen er nå slik at det ikke er nødvendig å oppfordre turgåere til dette lenger. Samtidig er det viktig at vi fortsatt viser hensyn og holder nødvendig avstand til hverandre for å hindre smitte.

Så lenge du er frisk, har du godt av å bevege deg. Kroppen blir både mer motstandsdyktig mot smitte og bedre forberedt på å takle sykdom når du holder deg i god fysisk form. 

Fysisk aktivitet gjør det enklere å ha god søvn og døgnrytme nå som mange jobber hjemmefra. Det er også sunt for den mentale helsen å få tankene bort fra uroen mange nå kjenner. 

Fem regler

Derfor oppfordrer vi folk til å komme seg ut i frisk luft! Samtidig er det viktig at vi alle bidrar til å hindre smittespredning. Bergen kommune lanserer derfor fem turvettregler: 

1. Hold avstand
2. Husk hånd- og hostehygiene
3. Gå på høyre side
4. Gå på tur når færre folk er ute
5. Prøv alternative turveier

– Vi må sammen sørge for at de mest populære turområdene ikke blir for fulle av folk. Det kan derfor være behov for noen ekstra huskeregler. Det er ikke alt du trengte å tenke på før koronaviruset kom, men nå er det spesielle dager, sier byrådsleder Roger Valhammer.

VIDEO: Sjekk turvettreglene for Bergen (Undertekster på norsk, engelsk, polsk, litauisk, arabisk og somali):

Målet er å spre folk

– Bergen kommune gjør også konkrete tiltak for å spre folk, i form av å legge til rette for parkering i mindre populære turområder, og gjennom å skilte alternative ruter der vi vet mange ferdes på godværsdager, sier byrådsleder Roger Valhammer. 

Les de fem turvettreglene

 

Grafikk som viser tallet på passeringer i Oppstemten i helgen.
TETT TRAFIKK: Grafikken viser Bymiljøetatens telling av gående opp og ned Oppstemten 20.-22. mars. Tallene for både fredag og lørdag var langt over helgedagsgjennomsnittet på 1747 tellinger.
Bilde: Bymiljøetaten