Gå tilbake til:
Du er her:
Person blir vaksinert på pop-up-vaksinestasjon på Øyrane torg.
SISTE STIKK: Her får Krister Salomon Hammersland (43) sin andre dose av koronavaksinen.
Bilde: Vibeke Blich

Gjennomførte vaksinering på kjøpesentrene

Bergen kommunes koronapatrulje har gjennomført pop-up-vaksinering på flere kjøpesentre. Onsdag 29. september var flere innbyggere kommet til Øyrane torg for å få sitt første eller andre vaksinestikk.

- Vi har gode erfaringer fra den siste uken da våre vaksinatører har vært rundt på enkelte studiesteder for å sette vaksiner til dem som ønsker. Denne uken tilbyr vi derfor vaksiner på kjøpesentre og håper alle som ikke er ferdig med vaksineringen ennå, benytter muligheten til å møte opp, sier helsebyråd Beate Husa. 

Vaksinering på kjøpesentre ble gjennomført i uke 39. Det er fortsatt mulig å vaksinere seg uten timebestilling på Sentralbadet. Se åpningstider her.

Skilt med påskriften : Få din koronavaksine her i dag.
FØLG SKILTINGEN: ved å følge skiltingen, kom man seg greit frem til vaksinestasjonen.
Bilde: Vibeke Blich

Blant dem som valgte å benytte seg av tilbudet ved pop-up-vaksinestasjonen i Arna denne uken, var førtitreårige Krister Salomon Hammersland. Han bor selv i området, og syntes det var svært praktisk med et tilbud i nærheten i en travel hverdag. 

Kristers siste stikk 

- Jeg er her for å få dose 2. Hadde egentlig tenkt meg til byen, men det ble mye lettere få til nå når dette tilbudet dukket opp litt nærmere hjemme. Jeg tror nok et tilbud som dette vil gjøre det mye lettere for folk å droppe innom. I tillegg synes jeg det er bra å slippe å stå i kø, sier Hammersland. 

- Dette er supert. Jeg håper det blir flere runder, slik at de det ikke passet for i dag også får det til, sier han videre. 

- Håper vi når etternølerne

Roald Nes er stedsleder på vaksinestasjonen i Arna, tror spontaniteten med at folk som ikke har kommet i gang med vaksineringen kan få det på kjøpesenteret vil ha god effekt. 

Mann i helsevesenet står foran en roll-up med påskriften: Få din koronavaksine her i dag
HAR DU VAKSINERT DEG? Hvis svaret er nei, kan Roald Nes hjelpe deg med det. På onsdag var han blant helsepersonellet som bemannet pop-up-vaksinestasjonen i Arna.
Bilde: Vibeke Blich

– Når de som har utsatt det, plutselig får tilbud om vaksine her, da tar de den gjerne. Jeg håper vi når de som ikke har engasjert seg så veldig hittil, og utsatt å ta vaksinen før til å ta den nå, sier han.

- Jeg håper dette resulterer at vi får flere fullvaksinerte og at vi når etternølerne, sier han.  

Trenger at flere fullfører vaksineringen 

- Kommunen strekker seg for at flest mulig av innbyggerne skal få vaksinert seg. Flere har meldt seg etter at vi oppfordret innbyggerne til å vaksinere seg før 8. oktober, men vi trenger fortsatt at om lag 20.000 innbyggere fullfører vaksineringen for å kunne nå målet om at 90 prosent av voksne i Bergen skal ha fullvaksinert seg, sier helsebyråd Beate Husa. 

Helsepersonell klargjør vaksinene.
KLARGJØRING: Helsepersonell klargjør vaksinene.
Bilde: Vibeke Blich

Fremdeles drop- in og timebestilling

Kapasiteten i de kommunale vaksinestasjonene blir kraftig redusert etter fredag 8. oktober, men det er fremdeles vaksinering med drop-in og timebestilling i Sentralbadet denne uken. Både ungdom og voksne kan benytte tilbudet. Les mer og se åpningstider her: Slik gjennomføres vaksineringen

LES OGSÅ:  Nå kan du velge vaksinetype

Flere venter på å bli vaksinert.
BRA OPPMØTE: Mange innbyggere ønsket å benytte seg av tilbudet om pop-up-vaksinering på Øyrane torg.
Bilde: Vibeke Blich