Gå tilbake til:
Du er her:
Ansatte utenfor telt
PLANLEGGER: Prosjektleder Trine Jellestad og lege Tarjei Mjelstad fra Bergen legevakt jobbet med å gjøre klar de nye teststasjonene i helgen.
Bilde: ENDRE HOVLAND

Gjør klart for å teste flere

Kommunen setter nå opp nye teststasjoner på Laksevåg og i Åsane.

Byråd i samtale med ansatte
PÅ BESØK: Byråd for eldre, helse og frivillighet inspiserer de nye teststasjonene. Prosjektleder Trine Jellestad og lege Tarjei Mjelstad forteller at det til enhver tid vil være ti personer som jobber på hver av teststasjonene.
Bilde: ENDRE HOVLAND

De nye teststasjonene skal bidra til å øke kapasiteten for testing av innbyggere som kan være smittet av koronavirus.

- Vi forbereder oss på en ny viktig milepæl i håndteringen av korona-situasjonen. Økt testing vil være et viktig tiltak, slik at vi kan fange opp utvikling som krever justering av smitteverntiltak og helsetjenester, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.

Nå kan flere med luftveissymptomer bli testet for korona

Øker kapasiteten

Teststasjonene ved Laksevåghallen og Åsanehallen vil kunne teste 1.400 personer i uken hver. I tillegg kan den eksisterende teststasjonen på Bergen legevakt teste 2200 personer i uken. Kommunen vil dermed totalt kunne teste 5000 personer i uken. Hvis det blir behov for å teste flere, vil kommunen vurdere å utvide med flere teststasjoner.

Tas ikke i bruk med en gang

- I første omgang har vi fortsatt mye ledig kapasitet på Bergen legevakt, og vi vil bruke denne kapasiteten før vi åpner opp de nye teststasjonene. Det vil dermed gå en stund før teststasjonene på Laksevåg og i Åsane faktisk tas i bruk, men det er viktig at vi har planer og utstyr klart, sier prosjektleder Trine Jellestad og lege Tarjei Mjelstad fra Bergen legevakt.

Må ha henvisning

De som skal testes må ha henvisning fra fastlege eller legevakten. Ingen kan møte opp uten avtale. Det er lagt opp til at personer testes fra bil, men du kan også komme gående eller syklende. Personer som har behov for medisinsk undersøkelse, vil fortsatt bli henvist til luftveisklinikkene.