Gå tilbake til:
Du er her:

Har du fått brev om vaksinering? Slik gjør du

Bergen kommune sender deg brev når det er din aldersgruppe sin tur til å få vaksine. Mer om brevet, hva du gjør for å bestille og eventuelt bytte time til vaksinering.

Brevet om vaksine sendes til løsningen du har valgt for å motta meldinger fra det offentlige:

  • Digital post: Har du aktivt valgt en digital postboks via Digipost eller eBoks, får du brevet her. Da får du melding på e-post eller sms når du har fått brevet. Har du ikke valgt en digital postboks, sendes brevet via Altinn (samme stedet som skatteseddelen).
  • Brevpost: Om du ikke åpner en melding i Altinn, blir den sendt som brevpost etter 40 timer. Også dem som har reservert seg mot digital post, vil motta vaksinebrevet som vanlig brevpost.

LES OGSÅ: Disse tilbys vaksine nå

Innholdet i vaksinebrevet

Når kommunen sender deg brevet om koronavaksine, vil du få beskjed om å fylle ut et digitalt skjema for å registrere om du ønsker å få vaksine. Dersom du allerede har avtale om vaksinasjon hos fastlegen din når du mottar brevet fra kommunen, er det ikke nødvendig å registrere seg i skjemaet.

I skjemaet blir du ikke bedt om å oppgi betalingsinformasjon eller helseopplysninger utenom det som er nødvendig for vaksineringen.

Se video som viser gangen i registreringsprosessen:

  • Trykk på playsymbolet for å spille av video.
  • Skru av og på undertekst ved å trykke på bokstaven C på tastaturet.
  • For å gjøre videovinduet større under avspilling, trykk på bokstaven F.

SUBTITLES: For subtitles in English, Polish or Arabic, choose this language option in the meny called "settings" or "innstillinger" on the bottom line of the video window.

Du kan få digital hjelp

Pårørende har ikke mulighet til å registrere interesse for vaksine på vegne av andre, men de kan gjerne hjelpe den de er pårørende for. Det er også mulig å kontakte Innbyggerservice for å få digital hjelp.

Registrer deg for vaksine hos koronatelefonen 

Personer som har mottatt brev, men som ikke har mulighet til å bruke det digitale skjemaet, kan ringe koronatelefonen 55 56 77 00 for å registrere seg for vaksine. Vær oppmerksom på at det kan være ventetid på telefonen. 

Slik tildeles du time til føste dose

Når du har sendt inn skjemaet, får du en kvittering på e-post og er dermed registrert i vaksinasjonskø. Så snart det er tilgjengelige vaksiner, vil du bli tildelt time via SMS.

Fra midten av juni kan kommunen trolig planlegge for flere uker samtidig, og flere vil derfor raskere få melding om hvilket tidspunkt de har fått time. Tidspunktet kan være flere uker frem i tid. Vær også oppmerksom på at du likevel kan bli kalt inn til vaksinasjon på kort varsel.

I skjemaet velger du foretrukket vaksinasjonssted. Er det ikke tilgjengelige timer der, vil du kunne bli tildelt time på et annet vaksinasjonssted. I sommer vaksineres det i Bergenshallen, Sentralbadet, Vadmyrahallen og Åsanehallen. (I tillegg vaksineres det med dose to på Fana Legevakt og Arna Helseheim til og med uke 25. )

Se også informasjon om hva som er viktig å huske på vaksinasjonsdagen

Time til dose to

Vaksinasjonen mot korona består av to doser. Alle som allerede har fått tildelt dose 2 i sommer, oppfordres til å benytte timeavtalen de har fått. 

Du som mottar første dose på kommunalt vaksinasjonssted fra og med uke 22 vil i løpet av seks til åtte uker etter at du fikk første dose få tilsendt et brev med informasjon om når og hvordan du skal forholde deg til dose to av koronavaksinen. Du får melding om brevet på samme måte som da du fikk brev om første dose. 

Ved behov for å bytte tildelt time

Det er en svært omfattende jobb å tilby alle innbyggere vaksine. Vi setter derfor stor pris på at flest mulig forsøker å stille på tidspunktene de har fått tildelt. Du har mulighet til å endre time til dose én på www.besoklegen.no (se video). 

Har du allerede fått tildelt time til dose to, kan den kun endres ved tungtveiende årsaker. I slike tilfeller må du kontakte koronatelefonen 55 56 77 00 for å få ny time.

Alle som starter vaksineringen fra og med uke 22, vil få tilsendt et brev med informasjon om dose to i løpet av seks til åtte uker etter første dose. Her legger vi opp til større fleksibilitet. Vi oppdaterer artikkelen med mer informasjon om kort tid.   

Se video som viser hvordan du bytter tildelt time til dose én:

  • Trykk på playsymbolet for å spille av video.
  • Skru av og på undertekst ved å trykke på bokstaven C på tastaturet.
  • For å gjøre videovinduet større under avspilling, trykk på bokstaven F.

SUBTITLES: For subtitles in English, choose this language option in the meny called "settings" or "innstillinger" on the bottom line of the video window.

Vær tålmodig – ikke ta kontakt før det er din tur

Noen har også blitt kontaktet direkte av fastlegen sin for å avtale vaksine. Hvis du allerede er i gang med vaksinering når du får brevet fra kommunen, trenger du ikke å registrere at du ønsker vaksine.

Vi oppfordrer alle til å vente til de blir kontaktet av kommunen via brev, telefon eller SMS. Ved å være tålmodig bidrar du til at det ikke blir unødig stor arbeidsbelastning for tjenestene som skal forberede vaksinering av nye grupper.

Slik sjekker du din kontaktinfo

Hvis du er usikker på om du står oppført med riktig kontaktinformasjon for meldinger fra det offentlige, kan du sjekke kontakt- og reservasjonsregisteret. Du finner det på www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon (pålogging med MinID).

Har du ikke valgt digital postkasse, og er usikker på om du pleier å få meldinger fra det offentlige i det hele tatt, kan du eventuelt kontakte Skatteetaten for å sjekke om du har riktig adresse registrert i folkeregisteret.

Følg med på fremdriften

kommunens nettsider om vaksinering finner du informasjon om hvilke grupper som prioriteres og når det er forventet at ulike grupper kan starte opp. Dette avhenger av tilgangen på vaksiner, og det forventes at det kan komme endringer i rekkefølge og tidspunkter for oppstart.

OTHER LANGUAGES: For English, Polish, Somali, Tigrinja or Arabic subtitles, choose this language option in the menu called "settings" or "innstillinger" on the bottom line of the video window.

Les også: Midlertidig stans i vaksinering med AstraZeneca