Gå tilbake til:
Du er her:

Høye smittetall i Bergen – hold avstand og bruk munnbind når det er mye folk

​​​​​​​De siste ukene er det registrert mye smitte i Bergen. Husk å holde avstand og bruke munnbind når det ikke er mulig å holde avstand.

OPPDATERT 03. AUGUST:

Fredag ble det registrert 62 nye smittede og lørdag og søndag ble det til sammen registrert ytterligere 84 tilfeller. Smittetallene i Bergen har vært høye de siste ukene.  

Bergen kommune hadde torsdag 29. juli møte med FHI som har anbefalt kommunen å vurdere eventuelle målrettede tiltak eller anbefalinger dersom smittetallene ikke avtar i løpet av kort tid.

Torsdag 5. august tar byrådet stilling til om det skal innføres lokale tiltak i Bergen. 

Beate Husa på en tidligere pressekonferanse
- Vi har løpende kontakt med FHI og kommer til å ha møte med representanter for utelivsbransjen i dag, sier helsebyråd Beate Husa. Innbyggere oppfordres å bruke munnbind i situasjoner det er vanskelig å holde avstand.
Bilde: Ann-Kristin Loodtz

Møte med utelivsbransjen

Smitten er fortsatt spredt på mange forskjellige arenaer, men med litt større aldersfordeling enn tidligere i uken. Aldersgruppen 20-29 år dominerer smittetallene etterfulgt av de mellom 30-39 år. 

- Vi er bekymret for at smittetallene er så høye og følger situasjonen nøye. Vi har også løpende kontakt med FHI og kommer til å ha møte med representanter for utelivsbransjen i dag siden det har vært en god del smitte på serveringssteder. Kommunen vil også øke tilsynene i helgen og oppfordrer til at det føres gjestelister ved inngangen, fortalte helsebyråd Beate Husa fredag.

Denne uken vil byrådet samles og vurdere om det er behov for å innføre lokale tiltak. Kommunen vil også planlegge møter med studiesteder og arrangører av større arrangementer i tiden fremover.

- Situasjonen er annerledes nå enn tidligere i pandemien siden mange er beskyttet av vaksiner og det er få sykehusinnleggelser. Dette påvirker behovet for tiltak, og forholdsmessighetsvurderingen blir annerledes enn tidligere. Bergen har under hele pandemien hatt høy TISK-kapasitet og vil fortsette med det så lenge det er nødvendig. Den gode kapasiteten bidrar til å redusere behovet for inngripende tiltak, sier Husa.

Fakta om vaksinen - Moderna og Pfizer 

Oppfordrer til bruk av munnbind

- Nå er det tid for å hente frem de gode smittevernrutinene vi har lært oss under pandemien. Det er lurt å redusere antall nærkontakter og ta frem munnbindet igjen når det er vanskelig å holde avstand, sier fungerende smittevernoverlege Kjell Haug.

Følg smittetall for Bergen

Smittevernregler for Bergen oppdateres her

LES OGSÅ: Regjeringen utsetter trinn 4 i gjenåpning, justerer noen regler (regjeringen.no)