Gå tilbake til:
Du er her:
På bildet dagens testteam og fungerende legevaktsjef Annette Corydon (tv.).
TESTET NESTEN 1000: De siste dagene har legevakten hatt høy intensitet på testing. På bildet dagens testteam i teltet utenfor legevakten og fungerende legevaktsjef Annette Corydon (tv.).
Bilde: Ola Henning Målsnes

Ingen nye smittetilfeller i Bergen i uke 30

Legevakten har testet 896 nye personer i perioden søndag 19. juli til torsdag morgen, 23. juli. Ingen nye smittetilfeller ble rapportert i perioden.

Torsdag 23. juli:

– Resultatene er veldig positive for kommunen. Smitten ser ikke ut til å spre seg så raskt og så bredt som den gjorde i begynnelsen, og vi tenker det er mye takket være smitteverntiltak i samfunnet. Derfor er det viktig at vi fortsatt holder avstand, har god håndhygiene og holder oss hjemme når vi er syk, sier fungerende etatsdirektør for Etat for helsetjenester Merethe Brattetaule.

Tidspunktet for kontakt med smittede kan dessuten ha betydning:

- At smitteoppsporingen ikke har påvist nye smittede, kan også ha sammenheng med at smittsomheten av Covid-19 avtar utover i sykdomforløpet, og at de fleste kontaktene har vært etter at smittsomheten har avtatt, forklarer Brattetaule.

Intensiv smittesporing

Lørdag ble det påvist 3 nye smittetilfeller i Bergen kommune. Smittevernkontoret har jobbet intensivt med smittesporing, og over 150 personer er satt i karantene. Bergen legevakt har nå testet 172 nye personer søndag 19. juli, 231 mandag, 243 tirsdag og onsdag var det satt opp 250 nye tester. 

– Vi har klart å holde høy kapasitet på testing, og regner nå med å ha dekket største deler av nettverket til de smittede, sier Brattetaule.

– Det er også flere som har meldt seg til test av andre grunner. Men vi har ingen nye smittetilfeller, understreker hun. 

Smittekilden for to av dem som fikk påvist smitte lørdag, er fortsatt ukjent. 

Bestill test ved symptomer

Fra testmiljøet og soner i teltet
LAG ALLTID AVTALE FØRST: Ikke reis direkte inn, men ring koronatelefonen 55 56 77 00 eller book time på nettsiden vår. Din prøve ligger så klar til å brukes når du kommer.
Bilde: Foto: Ola Henning Målsnes

Det pågår for tiden et forkjølelsesvirus som kan ha like symptomer med Covid-19. Alle som opplever sykdom med luftveissymptomer, oppfordres uansett til å teste seg. 

Bestill test og sjekk symptomer her

- Viktig å følge smittevernregler og ta test om du er syk

LES OGSÅ:
Oppdaterte smittetall for Bergen

God råd for smittevern og ferie