Gå tilbake til:
Du er her:
Teststasjon på Spelhaugen.
Bilde: Andrew Buller

Kun hurtigtester og selvtester på Spelhaugen fra 1. juni

Tirsdag 31. mai er siste åpningsdag for PCR-testing på Spelhaugen i Fyllingsdalen. Teststasjonen vil deretter tilby hurtigtest til de som har behov for dette for å få et gyldig koronasertifikat.

Det er ikke lenger en generell anbefaling om å teste seg ved koronasymptomer. I tillegg er etterspørselen etter tilbudet på teststasjonen på Spelhaugen lav. Bergen kommune avvikler derfor tilbudet om PCR-tester på teststasjonen i Fyllingsdalen fra og med 1. juni.  

Slik får du gratis selvtest 

Ønsker du likevel å teste deg for covid-19, kan du ta en selvtest.  

Det er fremdeles mulig å hente gratis selvtester på teststasjonen på Spelhaugen og ved Innbyggerservice i Kaigaten i sentrum for deg som bor eller oppholder deg i Bergen kommune.  

Tidspunkt du kan hente selvtest fra 1. juni: 

Spelhaugen, Fyllingsdalen (se kart):  
Mandag til fredag: 08.30 til 15.00.  
Helger og helligdager: stengt. 

Innbyggerservice, Kaigaten 4, (se kart): 
Mandag-fredag 08.00-15.00 
Helg og helligdager: Stengt 

Hurtigtest til koronasertifikat 

Bergen kommune beholder et begrenset tilbud på Spelhaugen i Fyllingsdalen til innbyggere som har behov for å ta koronatest for å få gyldig koronasertifikat. Fra 1. juni benytter vi kun antigen hurtigtest på den kommunale teststasjonen. Du må på forhånd bestille time via koronatelefonen 55 56 77 00. 

Det er kun innbyggere som trenger test for å få gyldig koronasertifikat som vil få time ved kommunal teststasjon fra denne datoen. 

Følgende kan benytte seg av hurtigtest-tilbudet på Spelhaugen fra 1. juni:  
  • Alle over 18 år som ikke har tatt oppfriskningsdose og som skal bekrefte positiv selvtest.
  • Barn under 16 år som har behov for å bekrefte positiv selvtest.
  • Personer som har behov for negativ test for å få gyldig koronasertifikat.

Antigen hurtigtester tatt på den kommunale teststasjonen vil bli registrert på HelseNorge, og vil dermed også vises i koronasertifikatet ditt.  

Sjekk koronasertifikatet 

Husk å sjekke at koronasertifikatet ditt er gyldig i god tid før du reiser på sommerferie. Land som fremdeles benytter koronasertifikat, kan ha ulike regler for hva som gir et gyldig sertifikat. Du må derfor selv sjekke at du oppfyller innreisekravene til det konkrete landet du skal reise til i sommer. Les mer på FHI sine nettsider og se gjerne UDs reiseinformasjon på regjeringen sine nettsider.  

NB: Har du allerede et gyldig koronasertifikat og i tillegg har behov for en negativ test for å kunne reise til andre land, må du teste deg og få dokumentasjon hos en privat aktør.     

Kontakt fastlegen ved sykdom 

Er du bekymret for egen helse eller helsen til barnet ditt, må du kontakte fastlegen. Fra og med 1. juni er det fastlegen som vurderer om du har behov for PCR-test for covid-19 eller andre luftveisinfeksjoner. Er ikke fastlegen din tilgjengelig, kan du kontakte legevakten på 116117. Ved kritisk sykdom må du ringe 113.