Gå tilbake til:
Du er her:
Roger Valhammer
NOE LETTELSER: De fleste lokale tiltak videreføres, men det blir noen lettelser for barn og unge. - Grunnsmitten i Bergen er fortsatt for høy, sier byrådsleder Roger Valhammer.
Bilde: Nina Blågestad

Letter på koronatiltak for barn og unge

Byrådet letter på lokale koronatiltak for barn og unge. Men lokale regler for privat besøk og bruk av munnbind videreføres.

Byrådet viderefører lokale koronatiltak for Bergen med noen endringer. Reglene vil gjelde til og med 12. mai.

Dette blir endret:

  • Det blir igjen tillatt med organisert innendørs idretts-, kultur- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Men innendørs kamper og cuper kan fortsatt ikke gjennomføres.
  • Fysak og Energisenteret for barn og unge på Haukeland kan holde åpent
  • Organisert idrettsaktivitet i svømmehaller kan starte opp igjen
  • Alle innendørs kulturarrangementer uten faste tilviste plasser kan kun ha ti personer til stede, også dem med utøvere under 20 år.

Dette videreføres:

  • Fortsatt ikke tillatt med flere enn to på besøk. I husstander med en-to kan man ha flere, om alle gjestene er fra samme husstand. Det er fortsatt ikke unntak for barn og unge i samme kohort.
  • Svømmehaller må fortsatt holde stengt, med unntak av skolesvømming, organiserte idrettsaktiviteter, trening for toppidrett, behandling og rehabilitering.
  • Fornøyelsesparker, bowling, lekeland og tilsvarende steder med aktiviteter for barn og unge må fortsatt holde stengt.
  • Fortsatt munnbindplikt innendørs på offentlig sted når du ikke kan holde avstand.

For detaljer se smittevernregler for Bergen

Les forskriften vedtatt av byrådet 3. mai:
Videreføring og endring i forskrift om smitteverntiltak i Bergen kommune

17. mai

Smittevernregler og -anbefalinger gjelder også på 17. mai. Byrådet vil innen 12. mai vurdere om det er grunnlag for å lette på lokale regler for besøk. 17. mai-tog, annonserte taler, leker og lignende må følge reglene for arrangement.

- Fortsatt høy grunnsmitte

- I dag så skulle jeg ønske jeg hadde med gode nyheter til alle sammen, men situasjonen i Bergen nå tillater dessverre ikke det. Grunnsmitten i Bergen er fortsatt for høy, sier byrådsleder Roger Valhammer.

- Jeg har stor forståelse for at de inngripende tiltakene er vonde for mange, men liten forståelse for spontanfestivaler - det setter liv og helse i fare, sier helsebyråd Beate Husa, og legger vekt på at det er tre ting hun ønsker at bergenserne skal huske ekstra godt på fremover: Meteren, munnbind og minst mulig mingling. 

Mandag var det 22 nye smittede i Bergen.

Følg smittetall for Bergen

Disse vaksineres nå

For nytt om vaksinering og smittesituasjon, abonner på nyhetsbrev her