Gå tilbake til:
Du er her:
Gjør det enklere å avtale koronatesting
Gjør det enklere å avtale koronatesting
Bilde: Anne Kringstad

Nå kan du avtale koronatest direkte selv

Bergen legevakt gjør det enklere å få testet seg for korona. Nå kan du selv avtale testing direkte.

Norge åpner igjen gradvis og smittetallene er lave.  Siste fire døgn har legevakten og luftveisklinikkene ikke mottatt positive prøvesvar på testene som er tatt. Vi vil gjøre det vi kan for å finne nye tilfeller av covid-19 slik at vi tidlig kan isolere, smittespore og gi karantene for å unngå ny smittespredning. Koronatesting gjøres derfor mer tilgjengelig.

Må gjøre avtale om test

-Alle med akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller tung pust, kan nå ta kontakt med 55567700 for å avtale test (callsenteret). Vi anbefaler at du ser det an hjemme i to døgn før vi tester, men det er ikke et absolutt krav.   Du trenger altså ikke henvisning fra fastlege, sier legevaktsjef Dagrun Linchausen.

Linchausen understreker at en test ikke erstatter nødvendig helsehjelp:
Er du syk og trenger lege, ta kontakt med egen lege eller legevakten 116117.

-Vi vet ikke hvor mange som trenger test.  Vi kan derfor ikke utelukke ventetid, både på telefonen, og på tidspunktet for test.  Vi ber derfor om forståelse for at dette kan skje og tålmodighet mens vi rigger oss til et større antall, sier Linchausen.

Bruk helst privat transport

Privat transport til teststasjon er førstevalget (bil, sykkel, gange etc).  Dersom det helt unntaksvis er behov for offentlig transport, må en overholde krav til smittevern under transporten med hensyn til avstand, dekke nese og munn og god håndhygiene.

Mens du venter på prøvesvaret, må du holde deg hjemme og unngå å smitte andre. 

Fremdeles gjelder de grunnleggende rådene:

  • Vær hjemme når du er syk
  • Hold avstand
  • God hostehygiene
  • Rene hender