Gå tilbake til:
Du er her:
Hall plassert på Festplassen
DEN NYE TESTPLASSEN: Teststasjonen på Festplassen er i en oppvarmet hall og i første omgang vil det bli testet inntil 400 personer daglig.
Bilde: ENDRE HOVLAND

Nå kan du teste deg på Festplassen

Den nye teststasjonen på Festplassen åpner fredag 13. november klokken 11.00 for gående og syklende og vil være åpen hver dag hele uken.

NB! Dette er en nyhetsartikkel som ble publisert når teststasjonen på Festplassen ble opprettet. Se artikkel der du finner oppdaterte åpningstider her.

- Når vi tar i bruk en av byens mest sentrale plasser, blir det et synlig bevis på at vi tar pandemien på største alvor i Bergen og at hele bysamfunnet står sammen om å stoppe smittespredningen av koronaviruset, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.
- Etableringen av en teststasjon i hjertet av Bergen gjør at det blir enklere for mange å teste seg, sier hun.

For gående og syklende

Teststasjonen på Festplassen er for personer som kommer til fots eller med sykkel. Det går også an å kjøre til byen og parkere i et parkeringshus hvis man holder nødvendig avstand til andre på veien til og fra teststasjonen.
- Men folk må ikke reise med kollektivtransport for å teste seg her. Etter at de har testet seg må de gå umiddelbart i karantene og vente på prøvesvar – de må ikke besøke butikker eller kafeer i byen etterpå, påpeker byråd Husa.

SE VIDEO: Slik foregår testingen på Festplassen

Åpent hver dag

Tilbudet er et såkalt drop-in-tilbud. Du kan altså bare møte opp og trenger ingen timeavtale. I begynnelsen vil åpningstidene for inntak være mandag - søndag klokken 10.30 - 17.00, men på åpningsdagen fredag 13. november åpner teststasjonen klokken 11.00. Bergen legevakt skal drifte teststasjonen og anslår at de kan teste cirka 400 personer daglig i begynnelsen. Åpningstidene og kapasiteten er planlagt utvidet etter hvert.

Mer om testing, sykdom og karantene

Mer om smittevernregler for Bergen

Flere språk/More languages illness, testing and medical assistance for coronavirus