Gå tilbake til:
Du er her:

Nye regler for test og karantene fra mandag 27. september

Nå blir det lettelser på hvem som må i karantene og nye regler for testing av nærkontakter.

Fra 27. september innføres nedjustert TISK i alle landets kommuner. 

De nye reglene

Dette vil du merke ved at det lettes på kravene til hvem som må i karantene og hvem som må smittespores. Samtidig vil mer av testingen skje med selvtester. Ordningen med testing i stedet for karantene for barn og unge utgår siden karanteneplikten for disse oppheves.
Se de nye reglene for testing og karantene

Her kan du få gratis selvtest

Du kan teste deg med selvtest, eller med PCR-test på teststasjonene. Fra mandag 27. september deles selvtester ut gratis ved teststasjonene til de som anbefales å teste seg. Testene deles ut på teststasjonene på Spelhaugen og Festplassen i åpningstidene: hverdager klokken 09.00–21.00, lørdag og søndag klokken 11.00–18.00. Det er egen kø for utleveringen av tester, og det leveres ut maksimalt ti selvtester per person.
Se bruksanvisning og informasjonsvideo om selvtest.

Hva gjør du hvis du tester positivt med selvtest?

Ved positiv selvtest/hurtigtest må du gå i isolasjon og ringe smittesporingsteamet på 408 11 195. Du må isolere deg og ta en PCR-test på en av teststasjonene.

Smittesporingsteamet vil oppfordre den som er smittet eller eventuelt foresatte til selv å informere øvrige nærkontakter og gi veiledning til hvordan dette skal gjøres. Også vaksinerte nærkontakter skal informeres. 

Bergen nærmer seg sluttfasen i vaksineringen

Kapasiteten i de kommunale vaksinestasjonene blir kraftig redusert etter fredag 8. oktober.  Innbyggere som ikke er fullvaksinert, oppfordres til å ta vaksine raskest mulig. 
Se timebestilling og åpningstider for drop in