Gå tilbake til:
Du er her:
Pressekonferanse
KARANTENE: Smittevernoverlege Karina Koller Løland, byrådsleder Roger Valhammer og helsebyråd Beate Husa orienterte mandag om den siste smitteutviklingen i Bergen.
Bilde: Nina Blågestad

Oppfordrer studenter som har vært på fest om å gå i karantene

I samråd med Folkehelseinstituttet oppfordrer kommunen studenter i Bergen som har vært på fester eller sammenkomster der smittevernreglene ikke har blitt overholdt, om å gå i karantene i ti dager.

OPPDATERTE SMITTETALL: Følg tall for antall smittede her

Det er nå 791 personer som har vært smittet av koronavirus i Bergen. Dette medfører en økning på 66 nye smittede siden fredag. Alle de smittede er i alderen 19-27 år. Flere av disse er studenter ved NHH og opplyser at de har vært på ulike fester. Det er den siste tiden påvist smittetilfeller på alle de store utdanningsinstitusjonene i Bergen (NHH, HVL, UiB og BI).

- Vi ser svært alvorlig på dagens smittetall, og vi ser oss nødt for å nå ta grep for å raskt stoppe et utbrudd som brer om seg. Det rammer studentene og utdanningsinstitusjonene, men jeg har troen på at vi sammen kan klare å begrense og stoppe dette uten ytterlige tiltak skal bli nødvendig. Dette vil være et drastisk tiltak for de som nå får denne sterke oppfordringen, men det er tidsavgrenset, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Oppfordres til å gå i selvpålagt karantene

- Vi er kjent med at det har vært deltakere fra flere forskjellige studiesteder på samme fester. Smitteoppsporingsarbeidet er veldig krevende og i samråd med Folkehelseinstituttet oppfordrer vi nå dem som har deltatt på studentfester om å gå i selvpålagt karantene, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland.

Oppfordringen gjelder studenter på alle studiesteder for høyere utdanning i Bergen. Også andre personer som har deltatt på studentfester der smittevernreglene ikke har blitt overholdt, oppfordres til å gå i karantene. Karantenen bør være i ti dager fra dagen man deltok på festen eller sammenkomsten.
Les mer om gjennomføring av karantene
- Alle som har symptomer må holde seg hjemme og teste seg. Hvis du er usikker på om du er syk må du bli hjemme, sier Koller Løland.

Mange viktige tiltak 

Bergen kommune gjennomfører flere tiltak for å stanse smitteutbruddet.
- Smitteoppsporingsarbeidet er viktig for å få satt nærkontakter til smittede i karantene, og det blir fra denne uken mobilisert betydelige ekstra personell på smittevernkontoret og legevakten. Vi har aldri testet så mange innbyggere i Bergen som vi har gjort den siste uken, og vi har nå også fått tatt i bruk flere plasser på koronahotellet for smittede personer som trenger et sted å være i karantene, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.
- Det er viktig at hele befolkningen nå følger de generelle smittevernreglene: Hold deg hjemme og test deg hvis du har symptomer! Ha god hånd- og hostehygiene! Hold avstand, minst en meter, til personer utenom egen husstand, sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen.