Gå tilbake til:
Du er her:
Roger Valhammer på pressekonferanse
VIDEREFØRER: - Smittesituasjonen i Bergen er fortsatt alvorlig. Vi har per i dag ikke grunnlag for å si at vi har en nedadgående trend, sier byrådsleder Roger Valhammer.
Bilde: Nina Fidje Blågestad

Viderefører midlertidige koronatiltak i Bergen

De ekstra tiltakene som ble innført for 8.-18. september, blir videreført til og med tirsdag 22. september. Byrådet har så justert og videreført tiltak til 29. september.

OPPDATERT 22. SEPTEMBER: Byrådet har justert og videreført tiltak til 29. september.

Full oversikt over gjeldende smittevernregler leser du her på koronanettsiden vår

RESTEN AV SAKEN 16. SEPTEMBER:

I samråd med FHI har Bergen kommune besluttet å forlenge varigheten på de  midlertidige koronatiltakene til og med 22. september. 

- Smittesituasjonen i Bergen er fortsatt alvorlig. Ser vi på trenden de siste syv dagene, ligger Bergen kommune på et snitt på 32 tilfeller av covid-19 smitte om dagen, og vi har derfor per i dag ikke grunnlag for å si at vi har en nedadgående trend, sier byrådsleder Roger Valhammer. 

Smittetall 16. september

Siden tirsdag morgen er det registrert 27 nye smittede i Bergen. De smittede fordeler seg i jevnt i forhold til alder, fra 9 til 59 år. Det er flest i aldersgruppen 21–30 år. Ingen er over 60 år. To er under 18. Det er flere denne gang med ukjent smittevei – foreløpig 10–12 stykker.

Totalt er det registrert 1272 smittetilfeller i Bergen siden 28. februar. 

Se oppdaterte smittetall.

Følger utvikling nøye

- Vi håper å se en tydeligere effekt av tiltakene de neste fem dagene, for det er ikke ønskelig å ha inngripende tiltak lengre enn det som er strengt nødvendig, sier Valhammer.

Byrådet vil innen mandag igjen ta stilling til eventuell opphevelse eller ytterligere videreføring av tiltak.

Alt om koronavirus 

Different languages

Our information in english and different languages
To translate this page, use Google translate