Gå tilbake til:
Du er her:
Helsebyråd Beate Husa
SKAL VÆRE KLAR: Beate Husa informerte fredag om hvordan Bergen kommune jobber for å vaksinere en fjerdedel av befolkningen fra midten av februar. Dette forutsetter at man får nok vaksiner. Risikogrupper og personer over 60 år har første pri.
Bilde: Vibeke Blich

Vil ha vaksinasjonssteder i alle bydeler

Helsebyråd Beate Husa presenterte fredag kommunens foreløpige planer for storstilt vaksinering av byens innbyggere.

Nasjonale myndigheter har meldt at det kan komme 1,12 millioner vaksinedoser med vaksinen AstraZeneca i februar. Kommunen er bedt om å planlegge utfra at en fjerdedel av befolkningen kan vaksineres i løpet av to uker i februar.

- Vi planlegger med tanke på å ha ett vaksinested i hver bydel. I sentrum har vi valgt Sentralbadet. I Åsane ser det ut til å bli Åsanehallen der vi nå har luftveisklinikk som kan flyttes. I Fana ligger det an til å bli legevakten på Nesttun, sier helsebyråd Beate Husa. 

Vil skjerme barneidrett

Øvrige vaksinesteder vil kommunen gå ut med etter hvert som beslutninger er tatt. Vi ser særlig på kommunale lokaler blant annet fordi dette gjør det betydelig lettere med tanke på nødvendig infrastruktur for IKT. Vi samarbeider også tett med Etat for idrett for å vurdere idrettsanlegg som kan brukes.

- Vi vil forsøke så langt som mulig å unngå at aktivitet for barn og unge rammes, sier Husa.

Begynner på dose nummer to nå

Det er fortsatt bare beboere på sykehjem og prioritert helsepersonell som får vaksine i Bergen. I kommende uke vil de første beboerne på sykehjem få vaksinedose nummer to.

Neste prioriterte gruppe er personer over 85 år som bor hjemme. De første fastlegekontorene starter vaksinering av denne gruppen kommende uke, altså i uke 4. I uke 5 sender kommunen ut brev til personer i aldersgruppen 80-84 år om hvordan de skal forholde seg for å få vaksine. Også her vil fastlegene ha en viktig rolle med å gjennomføre vaksineringen.

Kan vaksinere 60.000 på to uker

Hvis Bergen kommune skal vaksinere en fjerdedel av befolkningen på to uker, forutsetter dette at kommunen får tilstrekkelig antall vaksiner. Dersom kommunen får så mange vaksiner, kan kommunen vaksinere 26.000 risikopasienter og 34.000 personer mellom 60 og 79 år. Risikopasientene vil i hovedsak få tilbud om vaksinering via fastlegen sin, mens kommunen vil tilby den resterende befolkningen mellom 60 og 79 år vaksine på kommunens vaksinesteder.

Rita Rognså
DETALJER: - Det er enormt mange detaljer som skal være på plass for at vi skal kunne vaksinere innbyggere i alle bydeler, sa leder for Etat for håndtering av covid-19, Rita Rognså.
Bilde: Vibeke Blich

Mange vil bidra

Kommunen holder nå på å rekruttere personell til vaksineringen. 150 personer har allerede søkt om å bidra som helsepersonell, og kommunen får også mange henvendelser fra andre som vil bidra. I tillegg pågår det en kartlegging av helsepersonell som allerede jobber i kommunen, som kan være med i vaksineringsarbeidet.

- Det er veldig gledelig at så mange ønsker å bidra i dette viktige arbeidet. Rekrutteringen ivaretas av et bemanningsteam som vil ansette fortløpende for å sikre rask og god gjennomføring av vaksineringen frem mot sommeren. Bergen kommune er rustet til å øke opp bemanning i forhold til økt volum på vaksiner på kort varsel, sier Husa.

Informasjon om gjennomføring av vaksineringen i Bergen oppdateres her

Pressekonferanse avholdt fredag 22. januar

Du kan også abonnere på nyhetsbrev og få siste nytt om vaksineringen her.