Gå tilbake til:
Du er her:

2. vaksinedose: Har du fått brev om andre dose? Slik gjør du

Bergen kommune sender deg et nytt brev når det er din tur til å få andre dose av koronavaksinen. Mer om brevet, hva du gjør for å bestille og eventuelt bytte time til vaksinering.

Du får melding om brevet på samme måte som da du fikk brev om første dose. Les mer om hvordan du mottar brevet.

Alle som har mottatt første dose av koronavaksinen i kommunale vaksinestasjoner fra og med 31. mai (uke 22), vil få brev når det er deres tur til å få andre dose av vaksinen.

Skal du registrere deg for første dose av vaksinen?

Les om hvordan du registrerer deg til dose én av koronavaksinen.

Innholdet i vaksinebrevet

Når kommunen sender deg brev om andre dose av koronavaksinen, vil du få beskjed om å fylle ut et digitalt skjema. Lenken til skjemaet står i brevet. 

Dersom du allerede er fullvaksinert eller har fått tilbud om dose 2 og takket ja til det, ber vi deg se bort fra brevet.

I skjemaet blir du ikke bedt om å oppgi betalingsinformasjon, eller helseopplysninger utenom det som er nødvendig for vaksineringen.

Vaksinerer med Pfizer og Moderna

Bergen kommune vaksinerer nå med de to mRNA-vaksinene Pfizer og Moderna. Erfaringene er gode fra land der innbyggere har fått en dose med hver.

For å sikre fremdriften i vaksineringen anbefaler Folkehelseinstituttet (FHI) en kombinasjon av de to mRNA-vaksinene. Dermed vil noen av innbyggerne i Bergen som har fått vaksinen fra Pfizer som dose 1, få Moderna som dose 2. Det vil ikke være anledning for innbyggerne å velge vaksinetype, men når du møter opp til timen din på vaksinasjonsdagen vil du få beskjed om hvilken vaksine du vil motta. Les mer i artikkelen Fakta om koronavaksinen 

Vent på din tur

Det er kun innbyggere som har mottatt brev om dose to med lenke til dette skjemaet, som vil bli tildelt time til andre vaksinedose etter registrering i skjema.

Vi oppfordrer deg derfor om å vente til du blir kontaktet av kommunen via brev om andre dose av vaksinen. Ved å være tålmodig bidrar du til at det ikke blir en unødig stor arbeidsbelastning for tjenestene som planlegger vaksineringen.

Slik tildeles du time til andre dose

Tildeling av time foregår på samme måte som for første dose av vaksinen. Når du har sendt inn skjemaet, får du en kvittering på e-post og er dermed registrert i vaksinasjonskø. Så snart det er tilgjengelige vaksiner, vil du bli tildelt time via SMS. Innbyggere som ennå ikke har mottatt første dose av vaksinen, blir prioritert i køen.

I skjemaet velger du foretrukket vaksinasjonssted. Er det ikke tilgjengelige timer der, vil du kunne bli tildelt time på et annet vaksinasjonssted. I sommer vaksineres det i Bergenshallen, Sentralbadet, Vadmyrahallen og Åsanehallen. 

Det kan ta flere uker fra du registrerer deg i kø, til du blir tildelt time. Vær også oppmerksom på at du likevel kan bli kalt inn til vaksinasjon på kort varsel. 

Det kan være lurt å legge tidspunktet for vaksinasjonen inn i kalenderen på telefonen din, når du mottar SMS med tildelt time. 

Se også informasjon om hva som er viktig å huske på vaksinasjonsdagen

Du kan få digital hjelp

Pårørende har ikke mulighet til å registrere ønske om dose 2 av vaksinen på vegne av andre, men de kan gjerne hjelpe den de er pårørende for. Det er også mulig å kontakte Innbyggerservice for å få digital hjelp.

Registrer deg for vaksine hos koronatelefonen 

Personer som har mottatt brev om andre dose, men som ikke har mulighet til å bruke det digitale skjemaet, kan ringe koronatelefonen 55 56 77 00 for å registrere seg for vaksine etter at det har gått minimum ti uker fra de mottok dose 1. 

Vær oppmerksom på at det kan være ventetid på telefonen. 

Ved behov for å bytte tildelt time

Det er en omfattende jobb å tilby alle innbyggere vaksine. Vi setter derfor stor pris på at flest mulig forsøker å stille på tidspunktene de har fått tildelt. Du har mulighet til å endre timen din på www.besoklegen.no (se video). Har du ikke anledning til å benytte Besøklegen, kan du kontakte koronatelefonen på 55 56 77 00.

Se video som viser hvordan du bytter tildelt time:

  • Trykk på playsymbolet for å spille av video.
  • Skru av og på undertekst ved å trykke på bokstaven C på tastaturet.
  • For å gjøre videovinduet større under avspilling, trykk på bokstaven F.

SUBTITLES: For subtitles in English, choose this language option in the meny called "settings" or "innstillinger" on the bottom line of the video window.