Gå tilbake til:
Du er her:
Ung kvinne får vaksine
Bilde: Asle Bentzen

Restdoser vaksine: Her kan du melde deg på ringeliste

Bergen kommune har opprettet en "styrt drop-in"-løsning for daglige restdoser fra åpnede hetteglass av koronavaksinen i de kommunale vaksinestasjonene.

Ønsker du å ta koronavaksine og har mulighet til å stille på kort varsel, kan du nå registrere deg i skjemaet under. Du vil bli oppringt om det er en ledig dose til deg, og du må kunne stille i valgt vaksinestasjon innen 30 minutter. Personer som ikke har fått første dose vil bli prioritert.

Ny registering daglig

Registreringen gjelder i ett døgn. Etter klokken 16.00 hver søndag til torsdag kan du registrere ditt ønske om å motta restdose neste dag. Dette sikrer at du selv avgjør hvilke dager du ønsker å være tilgjengelig for en «styrt drop-in»-time. Bergen kommune vaksinerer for tiden ikke i helgene.

Ønsker du å stå på ringeliste for vaksine om mandagen, skal du derfor registrere deg i tidsperioden fra klokken 16.00 på søndag ettermiddag til samme tidspunkt på mandag. Vil du stå på venteliste for restdose på fredag, kan du registrere deg fra torsdag ettermiddag og frem til klokken 16.00 på fredag.  

Når du har fylt ut skjema, vil du motta en kvittering på e-post. Er det en ledig dose til deg, vil du bli oppringt på mobilnummeret du oppga da du sendte inn skjemaet mellom klokkken 14.00 og 16.00.

Få doser - Kun fra åpnede glass

Det er kun vaksinedoser fra åpnede hetteglass som blir tilgjengelig via "styrt" drop-in. Dette er doser som må brukes innen seks timer. Det betyr at det kun vil være et lite antall restdoser i hver vaksinestasjon hver dag. Enkelte dager kan det være at kommunen ikke har noen ledige doser å dele ut på slutten av dagen.

Doser fra hetteglass som ikke er åpnet blir overført til en annen vaksinedag. De vil bli gitt til innbyggere som står i den ordinære vaksinekøen.

Første dose blir prioritert  

Alle som ennå ikke har mottatt første dose av koronavaksinen kommer først i køen også for restdosene. FHI har presisert at første dose skal prioriteres. Er det ingen innbyggere på listen som ønsker første dose av vaksinen, vil tilbudet den aktuelle dagen gå til dere som ønsker dose 2 og som har forsvarlig intervall siden dose 1.

Vaksinerer med Pfizer og Moderna

Bergen kommune vaksinerer nå med de to mRNA-vaksinene Pfizer og Moderna. Les mer i artikkelen Fakta om koronavaksinen 

Ikke møt opp uten time

Alle eventuelle restdoser fra åpnede glass vil gå til personer som registrerer seg i skjemaet nedenfor. Dette gir et rettferdig og kontrollert system for de daglige restdosene ved vaksinestasjonene.

Vi ber om at kun innbyggere som har vaksinetime, møter opp i vaksinestasjonene.

Mandag 2. august blir det ikke vaksinering i de kommunale vaksinestasjonene, og det vil dermed ikke være tilgjengelige restdoser denne dagen. 
Fyll ut skjema for å stå på ringeliste for restdose av koronavaksinen